Home » Zoekmachine Adverteren (SEA) » Bing nadert zoekmachine Startpagina.nl

Bing nadert zoekmachine Startpagina.nl

Zoekmachine Bing van Microsoft wordt beetje bij beetje meer gebruikt in Nederland. Bing staat nu op het punt Startpagina.nl wat betreft gebruik van de zoekmachine op die website in te halen. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van Statcounter over februari 2011.

In Nederland verloopt inmiddels 2,2 procent van het bezoek aan zoekmachines via Bing. Met 2,6 procent deed Startpagina.nl het in februari 2011 nog wel iets beter. Het bezoek dat gemeten is, betreft specifiek het bezoek aan de zoekmachine op Startpagina.nl, niet die website als geheel.

bing - zoekmachine.jpg

‘Bing haalt Startpagina.nl in’

Het verschil tussen de twee zoekmachines is al maanden heel klein, maar het gebruik lijkt de afgelopen maanden wel erg dicht bij elkaar te komen. Een jaar geleden stond Bing nog op 1 procent en Startpagina op 3,3. Bing lijkt dus Startpagina.nl in te gaan halen als gebruikte zoekmachine…

Google de grootste zoekmachine

Google blijft verreweg de grootste zoekmachine: de zoekreus is goed voor 94,2 procent van de zoekopdrachten in Nederland. Een jaar geleden was dit 94,4 procent. Google merkt dus weinig van de strijd onderin de zoekmarkt. Wel tikte Google onlangs Microsoft nog even op de vingers: volgens Google jat(te) Microsoft zoekresultaten om hun eigen zoekmachine Bing te verbeteren…

Bron: nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een gedreven SEO Consultant, met extra aandacht voor content strategie, content marketing en mobile. Is in het weekend drummer in een toffe band.

Neem contact op met Niels
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail