Bing nadert zoekmachine Startpagina.nl

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Zoekmachine Bing van Microsoft wordt beetje bij beetje meer gebruikt in Nederland. Bing staat nu op het punt Startpagina.nl wat betreft gebruik van de zoekmachine op die website in te halen. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van Statcounter over februari 2011.

In Nederland verloopt inmiddels 2,2 procent van het bezoek aan zoekmachines via Bing. Met 2,6 procent deed Startpagina.nl het in februari 2011 nog wel iets beter. Het bezoek dat gemeten is, betreft specifiek het bezoek aan de zoekmachine op Startpagina.nl, niet die website als geheel.

bing - zoekmachine.jpg

‘Bing haalt Startpagina.nl in’

Het verschil tussen de twee zoekmachines is al maanden heel klein, maar het gebruik lijkt de afgelopen maanden wel erg dicht bij elkaar te komen. Een jaar geleden stond Bing nog op 1 procent en Startpagina op 3,3. Bing lijkt dus Startpagina.nl in te gaan halen als gebruikte zoekmachine…

Google de grootste zoekmachine

Google blijft verreweg de grootste zoekmachine: de zoekreus is goed voor 94,2 procent van de zoekopdrachten in Nederland. Een jaar geleden was dit 94,4 procent. Google merkt dus weinig van de strijd onderin de zoekmarkt. Wel tikte Google onlangs Microsoft nog even op de vingers: volgens Google jat(te) Microsoft zoekresultaten om hun eigen zoekmachine Bing te verbeteren…

Bron: nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.