Customer Experience Optimization

Conversie-optimalisatie (CRO)

Optimaliseer online klantervaringen in elke fase van de customer journey voor meer ROI op lange termijn
Customer Experience Optimization

Natuurlijk weet jij dat prospects door een optimale merkbeleving op jouw website klanten worden. Wil jij maand op maand, jaar na jaar meer goed geholpen (en dus tevreden) klanten aantrekken en behouden? Maak dan Conversie-optimalisatie (CRO) een structureel onderdeel van jouw digitale strategie. De specialisten van Traffic Builders zetten je gebruiker centraal en optimaliseren met datagedreven forecasts en doelgerichte A/B-testen 1-voor-1 de perfecte gebruikerservaring. Zo neemt je ROI steeds meer toe. Niet in de laatste plaats omdat positieve ervaringen in de hele customer journey op je website juist óók de effectiviteit van jouw andere campagnes verhogen.

Wat is Conversie-optimalisatie (CRO)?

Conversie-optimalisatie (of CRO: conversion rate optimization) staat voor alle werkzaamheden gericht op het verbeteren van gebruikerservaringen op websites of in apps. CRO is idealiter geen eenmalig project: alleen zo leer je constant resultaatgericht bij over je gebruikers, hun gedrag (per device) en de wijze waarop je hun ervaringen op positieve wijze beïnvloedt in hun gehele ’klantreis’. Van oriëntatiefase tot de maatwerk aandacht na een conversie: met CRO laat je je gebruiker ervaren dat hij of zij voor jou op de eerste plaats komt. En dát betaalt zich vaak snel en zeker op de lange termijn aantoonbaar uit.

De juiste verbeterpunten effectief testen

De mogelijkheden om (winstgevende) verbeterpunten te testen op websites en in apps – voor e-commerce en retail tot abonnementsverkoop en veel daartussen – zijn in principe onbeperkt. Dat is meteen de grote uitdaging zodra je de absolute meerwaarde van conversie-optimalisatie inziet. Waar begin je met testen, met wat als aanleiding, vanuit welke hypothese en met welke beoogde uitkomst? Traffic Builders heeft de actuele kennis en praktijkervaring paraat om je doelgericht bij de hand te nemen en waar nodig te ontzorgen, op nationaal én internationaal niveau. We vertellen je graag meer over onze effectieve aanpak.

“Hoe kan Traffic Builders mij helpen?”

Datagedreven, resultaatgericht en pro-actief gaan we voor je aan de slag. Ons deskundige CRO-team betrekt jou actief bij het gehele proces van analyse, doelstellingen formuleren en optimaliseren, maar ontzorgt je waar jij dat wilt. Intern meer draagvlak realiseren? Helpen we je mee! Onze gestructureerde en op data gefocuste werkwijze staat garant voor significante inzichten en resultaten, die periodiek met jou (en stakeholders) worden besproken. Learnings worden doorvertaald naar nieuwe zinvolle testen voor de best mogelijke klantervaring.

Heldere afspraken, een duidelijke roadmap en constructieve communicatie vormen de basis voor een succesvolle, kostenefficiënte samenwerking. Gebruikmakend van ons bewezen effectieve REAN-model kunnen we voor elke afzonderlijke fase van de klantreis optimalisatieslagen aanbrengen. Testen op basis van onderbuikgevoel is met onze hulp echt verleden tijd: gedegen kennis van én ervaring met UX, online persuasion-technieken, psychologie en gebruikersgedrag (op uiteenlopende typen websites) garanderen een zeer doelgerichte werkwijze.

Uniek: betrouwbare ROI-voorspelling

Al onze keuzes en testen zijn gebaseerd op data, al jarenlang. Uniek aan onze werkwijze is dat we daardoor de ROI van CRO voor jou al op voorhand inzichtelijk kunnen maken. Op basis van variabelen als het gemiddeld aantal gebruikers, het huidige conversieratio, de conversiewaarde en een heldere doelstelling (bijvoorbeeld uplift-doelstelling) berekenen we met minimaal 90% zekerheid het te verwachten rendement van een CRO-traject. Dát is nou resultaatgericht werken.

Afhankelijk van jouw doelstellingen, kunnen we optimaliseren vanuit twee invalshoeken:

 • Branding: deze optimalisaties richten zich op het verhogen van de motivatie van gebruikers en hebben een lange termijn-focus. Primair doel is om een unieke, aansprekende merkbeleving te borgen op jouw website. Om die reden optimaliseren we voornamelijk de on-site engagement. Dit noemen we ook wel brand-optimalisatie.
 • Conversie: deze optimalisaties richten zich op het verwijderen van frictie en hebben een korte termijn-focus. Primair doel is om de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Onze aandacht gaat vooral uit naar het verhogen van het conversieratio.

Conversie-optimalisatie is dus méér dan alleen optimaliseren voor – letterlijk – conversies. We optimaliseren alles dat volgens jou en/of (onze) data-analyses verbetering behoeft in het belang van de klantervaring. Van het stroomlijnen van het aankoopproces of de interactie met de online klantenservice tot het testen van de effectiviteit van kleuren op je site en in je app. CRO kan ingezet worden voor het totale spectrum aan online marketinguitingen en richt elke klantinteractie op jouw website in voor dé ultieme merkbeleving.

Brede expertise: alles wat je nodig hebt

Van bottlenecks en kansen prioriteren en actionable hypothesen opstellen tot operationeel de testen uitrollen terwijl het proces effectief wordt gemanaged: met jouw doelstellingen én deadlines goed op ons netvlies werken we gestructureerd en data-gedreven aan de optimalisatie van essentiële klantervaringen. Vanzelfsprekend worden je huisstijl en vereiste tone-of-voice gerespecteerd. Je kunt bij ons bureau terecht voor:

 • Resultaatgerichte visie op optimalisatie-trajecten, voor uiteenlopende sites en branches
 • Duidelijk plan van aanpak, inclusief rolverdeling en afstemmomenten
 • Up-to-date kennis van en ervaring met de beste CRO-tools en technologieën
 • Diepgaande data-analyses gecombineerd met must know-inzichten uit o.a. de psychologie
 • Systematisch A/B-testen van de beste ideeën, waarmee we resultaten en learnings genereren die voor jouw organisatie op lange termijn het verschil gaan maken.
 • Maatwerk rapportages die consistent automatisch worden aangeleverd bij stakeholders
 • Kennisoverdracht via maatwerk workshops
 • Pro-activiteit, inclusief ongevraagde tips & tricks

Hierom kies je voor Traffic Builders

Als bureau is onze missie klaarhelder: van Conversie-optimalisatie een winstgevende spil maken in jouw digital marketingstrategie. Vanaf dag 1 gaat ons team van CRO-specialisten ‘hands-on’ voor je aan het werk, op transparante en kostenefficiënte wijze. Je ontdekt snel dat wij als ervaren digital marketingbureau grip hebben op de efforts en resultaten, dat we constant meedenken en dat we je ook op onverwachte momenten kunnen voorzien van nieuwe ideeën en invalshoeken. Samenvattend profiteer je met Traffic Builders van:

 • een doordachte CRO-aanpak;
 • een data-gedreven strategie (incl. betrouwbare ROI-forecasts);
 • nationale en internationale ervaring;
 • creatieve en innovatieve werkwijze;
 • synergie met (jouw) andere online marketingkanalen;
 • KPI-specifieke monitoring, voor grip én het doorvertalen van learnings;
 • kennisoverdracht en coaching;
 • een always-on mentaliteit.

Begrijp jij dat je door door effectieve Branding en Conversieratio’s verbeteren jouw organisatie succesvoller laat zijn, voor de langere termijn? Wil je omzetverlies door slecht uitgewerkte testen voorkomen of besparen op budgetten van betaalde media omdat je prospects en klanten sneller en vaker converteren als gevolg van een perfecte klantervaring? Dan staan onze CRO-specialisten voor je klaar. Neem vrijblijvend contact op en ontdek onze resultaatgerichte manier van werken.

Daag ons uit en deel je ambitie!
Met welke uitdagingen kunnen we je helpen? Vraag een offerte aan!
Contact
 • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Joren van Gilst
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Joren

Joren werkt als conversie-optimalisatie consultant voor Traffic Builders. Hij wordt enorm blij van neuropsychologie, poker, bolderen, beleggen, zijn verantwoordelijkheid nemen, online persuasion, groene thee, Game of Thrones, A/B testen, conversie-optimalisatie, Rendang koken, hardlopen, gewichtheffen, Tesla, goede koffie, steak, hiken, jQuery en bloggen.

Neem contact op met Joren
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

 • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.