Emerce conversion 2019: conversie eye-openers

Op 11 april is het tijd voor Emerce Conversion 2019. Hét event voor CRO-specialisten, usability experts en content specialisten. Emerce Conversion zet de beste sprekers op het podium en geeft ervaren collega marketing professionals het woord om hun kennis en kunde te delen in de vorm van best practices. Zo ook onze eigen Shirley van Haalem, product manager CXO bij Traffic Builders. Zij staat op Emerce Conversion 2019 om te vertellen over haar ervaringen en onze visie te delen op haar favoriete vakgebied: Customer Experience Optimization.

Brand Optimalisatie: meer dan conversies

Shirley vertelde in onze podcast over de visie van Traffic Builders op CXO. Wie onze blogs regelmatig leest, herkent ook enkele uitspraken uit deze aflevering. ‘De overvloed aan informatie online is natuurlijk enorm. Er is zoveel concurrentie, hoe zorg je ervoor dat ze juist bij jou converteren? Als als je niet direct duidelijk bent als merk, dan is jouw bezoeker ook binnen 5 seconden weg. In mijn inziens is Brand Optimalisatie daarvoor heel belangrijk. En dat wil eigenlijk zeggen dat je echt je merk neerzet op je website.”

In haar eerder blog over brand optimalisatie schreef ze al over “het geheel van activiteiten gericht op merkbekendheid, merkpositionering, merkbeleving en merkactivatie”. Hierbij kijk je naar het merk én de doelgroep. Pas als deze twee perfect op elkaar aansluiten, vormt zich de optimale merkstrategie die identiek is voor jouw merk.

Ongoing-brand-strategy

 

“Maar Brand Optimalisatie is niet het enige” zegt Shirley.  “Je website moet ook goed werken. Usability is daarbij heel belangrijk. Het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid is voornamelijk gericht op de korte termijn. Het gaat vooral om het behalen van je quick-wins. Optimalisatie is daarentegen op de lange termijn. Het is allebei gewoon even belangrijk om om in het vizier te houden als je met website aan de slag gaat.”

Emerce Conversion 2019: tijd om vooroordelen de wereld uit te helpen

Als productmanager CXO houdt Shirley zich bezig met de innovatie van haar vakgebied. Wat kan er beter? Welke tools zijn onmisbaar en wat moeten we nu doen om toekomstbestendig te kunnen werken? De afgelopen 3-5 jaar zien we flinke innovatie op het gebied van CRO-tools en technologie. De nieuwe tools maken het voor organisaties steeds makkelijker om te sturen op resultaten, wat leidt tot een betere plek op de digital marketing agenda binnen de organisaties van onze opdrachtgevers. “Zeer verstandig natuurlijk. Want stel bijvoorbeeld dat je naast je advertentiebudget geen conversie-optimalisatie  toepast om je bezoekers ook daadwerkelijk te laten converteren. Reken maar dat je dan nooit het optimale uit je online inspanningen haalt.”

Het komende jaar draait om het uit de weg ruimen van vijf belangrijke vooroordelen.

  • CRO is alleen maar A/B-testen
  • De veronderstelling dat de ROI van CRO niet inzichtelijk te maken is
  • Advertising en CRO gaan niet samen
  • Conversies gaan voor gebruikers
  • CRO is een eenmalig traject

Aan de hand van een mooie case zal Shirley tijdens Emerce Conversion vertellen waarom deze vooroordelen het werk van de CRO-specialist in de weg zitten. En natuurlijk ook hoe je hiermee om kunt gaan om het tegendeel te bewijzen!

Tickets en meer

Emerce Conversion wordt gehouden op 11 april in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam. Je kunt hier terecht vanaf 09:15 uur en hebt een vol dagprogramma tot 17:00 uur. Shirley van Haalem zal spreken om 10:40 in de IJ zaal.
Tickets kun je hier kopen: https://emerce.nl/conversion/tickets/ (Let op! Early-bird tickets zijn al op. Tot 31 maart kun je nog een regulier ticket kopen, daarna gaat de prijs weer omhoog)

Emerce Conversion 2019

We zien uit naar je komst! Heb je vragen na het lezen van dit blog of wil je meer weten over de sessie van Shirley? Laat dan een bericht achter onder dit artikel.

Masterclass CXO

Donderdag 13 juni organiseert Traffic Builders de tweede editie van de Traffic Builders Masterclass! Dit keer staat in het teken van Customer Experience Optimization (CXO).

Onze specialsiten praten je deze middag bij over alles wat je moet weten om aan de slag te gaan met CXO. Wil je je doelgroep leren kennen en beter begrijpen? Wil je on-site ervaringen optimaliseren en de gebruiker centraal stellen? Dan is CXO dé oplossing!

Van trends tot hands on advies, alles komt deze middag aan bod. De middag zal beginnen met een plenaire sessie met de volgende onderwerpen:

• CXO: wat is het? Waarom doe je het? Hoe pak je het aan?
• Onze visie op CXO
• Culture of Experimentation: waarom en hoe?

Na deze introductie worden er 3 roundtable sessies gehouden. In deze interactieve sessies wordt je meegenomen in 3 verschillende aspecten van CRO:

  1. Hoe doe je dat eigenlijk, CRO?
  2. Hoe kan psychologie ons hierbij helpen
  3. Hoe past CRO binnen je marketing strategie

Natuurlijk sluiten we af met een borrel waarin je samen met de andere deelnemers en sprekers kunt napraten.

Nieuwsgierig? Meld je dan snel aan. Het aantal plaatsen is beperkt en vol=vol.