Geschatte leestijd: 2 minuten

Geld op InternetGoogle Adsense Nederland heeft afgelopen week weer eens een grote schoonmaak gehouden. Accounts die de advertenties op websites toonden die puur waren gefocussed op het verdienen van geld via Adsense werden zonder pardon gesloten. Redenen: te weinig relevante content voor bezoekers, te weinig rendement voor de adverteerders. Is dit terecht? Wat kun je hieruit leren?

Ervaring van adverteerders
Vraag 1 is of adverteerders blij moeten zijn met Made For Adsense websites. Ik denk zelf van wel. Er zijn een aantal MFA sites die goede traffic genereren vanuit met name Live/MSN en vervolgens qua conversie niet onder doen voor andere uitgevers. Elke conversie is er één, right? Adverteerders die gebruik maken van het contentnetwerk van Google doen er verstandig aan om geregeld de conversie per site uit het contentnetwerk te checken. Het bestaan van Made For Adsense sites is een mooie motivatie om dit extra goed te doen.

Ervaring van bezoekers
Vraag 2 is of bezoekers blij moeten zijn met Made For Adsense websites. In principe niet, omdat bezoekers op de MFA sites weinig meer vinden dan relevante Google advertenties. Je kunt je aan de andere kant ook afvragen of het verwijderen van de advertenties de gebruiker ten goede komt. Bezoekers landen vanuit de zoekmachines nog steeds op de MFA sites, waar ze vervolgens niet meer kunnen doorklikken. Stuck in the Middle of Nothing.

Het verbannen van Made For Adsense websites levert adverteerders en bezoekers dus eigenlijk niet heel veel op. Waar het om gaat is dit:

  • Zoekmachines moeten opgroeien. Het starten van MFA sites is in Nederland momenteel erg in trek omdat het makkelijk is om te ranken in Live/MSN. Als Live/MSN dit probleem eens oplost, dan wordt de drempel om te beginnen een stuk hoger.
  • Webmasters moeten opgroeien. Webmasters met MFA sites die ook goed ranken in Google, zijn al wat beter in content/link ontwikkeling. De stap naar het ontwikkelen van websites die door de bezoeker als relevant worden ervaren is niet heel groot.
  • Google Adsense Nederland geeft een belangrijke les in Single Point of Failure. Er zijn meer en betere manieren om geld te verdienen dan alleen met Google Adsense.

Eens? Oneens?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.