Google blijft problemen houden op de beurs

Google sloot eergisteren samen met Apple en Yahoo! met behoorlijk verlies. Afgelopen nacht zou het met Google nog slechter gaan. Terwijl de Dow Jones weer herstelde en mooie winst boekte, stond Google op de borden met ruim zestig procent verlies. Yahoo! Finance spreekt nog steeds over een uiteindelijk verlies van 16 procent voor Google. Het blijkt echter om een fout te gaan.

Google sloot met een koers van rond de 400 dollar. Ondanks het aantrekken van de koers van Google, namen alle beurssites het bericht over het extreme verlies over. Volgens Techcrunch gaven de borden van de Nasdaq aan dat aandelen Google 196 dollar waren gedaald. Het aandeel van Google begon op 396 dollar, maar was aan het eind van de dag nog maar 200 dollar waard. Deze foutieve informatie over Google is volgens de Nasdaq te wijten aan een "data glitch".

Google haalde afgelopen tijd nog andere nieuwssites doordat Google News foutieve berichten plaatst. Nu zijn de rollen omgedraaid. Gelukkig is inmiddels alles hersteld en beteelt iedereen weer netjes 400 dollar voor een aandeel van Google.