Google lanceert Gadget Ads

Geschatte leestijd: 2 minuten

Vandaag lanceert Google wereldwijd Gadget Ads. Gadget Ads zijn gebaseerd op Google Gadgets, welke in 2006 werden gelanceerd. Google Gadgets kunnen op hun beurt worden gezien als "websites in websites" die worden gebouwd in AJAX of Flash. Gadgets maken het mogelijk om rich media content te creëeren in kleine units zoals puzzels, weersvoorspellingen en interactieve spelletjes.

Rich media in Gadget Ads
Google Gadget Ads gebruiken dezelfde technologie om levendige Adwords Advertenties te creëeren die verder gaan dan Rich Media. Gadget Ads zijn niet-traditionele advertentie units met interactieve, rich media mogelijkheden waarmee het voor adverteerders mogelijk wordt om de content van een advertentie unit op een tijdbesparende en flexibele manier te updaten. Gebruikers worden met Gadget Ads betrokken bij de content van de advertentie op een manier die voorheen niet mogelijk was met bijv. statische advertenties. Gadget Ads kunnen real-time data feeds bevatten, beelden, video en nog veel meer en dit alles in één enkele creatieve advertentie unit. Het bouwen van een Gadget Ad vereist de nodige kennis van HTML, AJAX, Javascript of Flash.

Google Gadget Ad

Distributie
Gadget Ads verschijnen op het Google Content Netwerk. Vereiste is wel dat het Content Netwerk is ingeschakeld. De Gadgets Ads verschijnen op pagina's die beeldadvertenties accepteren. Gadgets Ads kunnen aan zowel zoekwoordgerichte als sitegerichte campagens worden toegevoegd en gebruiken hetzelfde prijsmodel als dat voor normale Adwords advertenties: CPC of CPM.

Het Gadget Ad Centre is een zgn. non-stop shop voor adverteerders waar je o.a. meer informatie vindt over het product en over het ontwikkelen van een gadget ad.

Niet voor alle adverteerders
Google Gadgets Ads zijn nog niet voor ALLE adverteerders beschikbaar. Accounts die in aanmerking komen ontvangen Wanneer een account in aanmerking komt voor Gadget Ads dan zal je een email ontvangen van het Support Team. We hopen Gadget Ads binnenkort aan iedereen aan te kunnen bieden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.