Google lanceert Gadget Ads

Vandaag lanceert Google wereldwijd Gadget Ads. Gadget Ads zijn gebaseerd op Google Gadgets, welke in 2006 werden gelanceerd. Google Gadgets kunnen op hun beurt worden gezien als "websites in websites" die worden gebouwd in AJAX of Flash. Gadgets maken het mogelijk om rich media content te creëeren in kleine units zoals puzzels, weersvoorspellingen en interactieve spelletjes.

Rich media in Gadget Ads
Google Gadget Ads gebruiken dezelfde technologie om levendige Adwords Advertenties te creëeren die verder gaan dan Rich Media. Gadget Ads zijn niet-traditionele advertentie units met interactieve, rich media mogelijkheden waarmee het voor adverteerders mogelijk wordt om de content van een advertentie unit op een tijdbesparende en flexibele manier te updaten. Gebruikers worden met Gadget Ads betrokken bij de content van de advertentie op een manier die voorheen niet mogelijk was met bijv. statische advertenties. Gadget Ads kunnen real-time data feeds bevatten, beelden, video en nog veel meer en dit alles in één enkele creatieve advertentie unit. Het bouwen van een Gadget Ad vereist de nodige kennis van HTML, AJAX, Javascript of Flash.

Google Gadget Ad

Distributie
Gadget Ads verschijnen op het Google Content Netwerk. Vereiste is wel dat het Content Netwerk is ingeschakeld. De Gadgets Ads verschijnen op pagina's die beeldadvertenties accepteren. Gadgets Ads kunnen aan zowel zoekwoordgerichte als sitegerichte campagens worden toegevoegd en gebruiken hetzelfde prijsmodel als dat voor normale Adwords advertenties: CPC of CPM.

Het Gadget Ad Centre is een zgn. non-stop shop voor adverteerders waar je o.a. meer informatie vindt over het product en over het ontwikkelen van een gadget ad.

Niet voor alle adverteerders
Google Gadgets Ads zijn nog niet voor ALLE adverteerders beschikbaar. Accounts die in aanmerking komen ontvangen Wanneer een account in aanmerking komt voor Gadget Ads dan zal je een email ontvangen van het Support Team. We hopen Gadget Ads binnenkort aan iedereen aan te kunnen bieden.