Google+: meer invloed gebruikerswaardering op zoekresultaten

Geschatte leestijd: 2 minuten

Met de lancering van Google+ heeft Google nu dus ook een sociaal netwerk. Logisch gevolg: zoekresultaten en sociale media-factoren zullen nog meer met elkaar verweven zijn. Emerce vroeg drie experts – waaronder Wolter Tjeenk Willink van Traffic Builders – welke ontwikkeling zij op dit vlak op de korte termijn verwachten.

Volgens Wolter Tjeenk Willink (Traffic Builders zoekmachinemarketing) hebben social media-factoren in de toekomst veel meer invloed op de rangschikking van zoekresultaten.

Er zullen meer indicatoren beschikbaar komen die iets zeggen over de relevantie van een domein of webpagina en deze indicatoren zullen bovendien een zwaardere weging gaan krijgen in de algoritmen die verantwoordelijk zijn voor de rangschikking van resultaten.

De +1 van Google is wellicht een opvallende stap van Google richting social, maar zeker niet de eerste. Denk bijvoorbeeld aan reeds actieve toepassingen als de invloed van websites uit RSS-feeds, waarop je sociale netwerk geabonneerd is, favorietenlijstjes van websites in de profielpagina van de Google-gebruikers en recentelijk de integratie van getweete urls door mensen die de gebruiker volgt op Twitter. Al deze content wordt geprefereerd als zoekresultaat in Organic Search op het moment dat een relevante zoekopdracht wordt ingegeven terwijl men is ingelogd als Google gebruiker.

google plus project.jpg

Bas van den Beld (web / search strategist, eigenaar van Stateofsearch.com) voorspelt dat Google nog lang niet klaar is.

Google+ wordt nu in beta uitgerold, maar Google zal de connecties, de data en alles wat van Google+ komt willen gebruiken om de gebruikerservaringen bij Google zo persoonlijk mogelijk te maken, tot aan de zoekresultaten aan toe. De signalen zijn er al: Google moet de thuisbasis voor de internetter worden, als het aan Google ligt tenminste.

Lang ging het bij social media om het genereren van buzz en het verbinden van een doelgroep aan een merk. Philip Spaas (managing partner Oogst) voorziet een ontwikkeling die hij waardeer de waardeerder noemt.

Behalve websiteaanbevelingen is het mogelijk veel meer gegevens met elkaar te delen. Bijvoorbeeld welke televisie je hebt gekocht, welke vakantie je hebt geboekt of welke verzekering is afgesloten. Dit is ook precies het stukje waar sociale media commercie raakt.

Zowel de +1 van Google als de vind ik leuk van Facebook, maken nog geen onderscheid in expertise binnen je netwerk. Ik voorzie een waardeer de waardeerder waarbij je als gebruiker aangeeft wie daadwerkelijk expert is voor een bepaald onderwerp. Andersom zullen gebruikers juist daarom een verbinding aangaan met een expert.

Lees hier het oorspronkelijke Emerce-artikel.

Bron: emerce.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.