Google neemt Begun over

Geschatte leestijd: 1 minuten

Google timmert ook buiten de VS hard aan de weg. Om meer advertentie-inkomsten in andere delen van de wereld te genereren, heeft Google het Russische Begun overgenomen. Begun is gespecialiseerd in contextuele advertising.

Begun maakt onderdeel uit van het Russische Rambler Media, de eigenaar van de portal Rambler.ru. Als onderdeel van deze acquisitie, die Google 140 miljoen dollar heeft gekost, mag Google op deze portal adverteren en Google-enhanced zoekresultaten weergeven.

De overname van Begun door Google zal voor een flinke stijging in de advertentie-inkomsten van Google zorgen. Uit de laatste resultaten bleek dat 52% van de inkomsten uit advertenties van buiten de VS komt. Daarbij verwacht Rambler in 2010 1 miljard dollar aan inkomsten uit advertenties binnen te halen. Dat betekent een mooie extra inkomstenbron voor Google, dat afgelopen kwartaal bijna 5,4 miljard dollar uit advertentie-inkomsten haalde.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.