Marek 28 augustus 2009 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

De Italiaanse kartelpolitie heeft een inval bij Google gedaan, zo meldde Nu.nl afgelopen week. Afgelopen donderdag werd naar aanleiding van klachten van Italiaanse kranten over machtsmisbruik door Google News huiszoeking gedaan bij Google.


Verschillende Italiaanse kranten deden hun beklag over Google News bij mededingingsautoriteit AGCM. De nieuwsservice van Google zou deze kranten namelijk uit de zoekresultaten hebben geschrapt. Deze maatregel had Google News Italië genomen, omdat de kranten geen medewerking zouden verlenen aan de totstandkoming van Google News Italië.

Google News ondoorzichtig
Google News Italië ligt ook onder vuur, omdat Google weigert om de criteria prijs te geven die Google News hanteert voor het verzamelen en tonen van artikelen. De kranten zijn bang dat ze bezoekers en advertentie-inkomsten mislopen door de werkwijze van Google News. Google zegt zelf dat de kranten juist veel extra bezoekers krijgen dankzij Google News.

Niet eerste problemen Google News
Google News lag in België en Frankrijk ook al onder vuur. Daar ontving Google een claim van 49 miljoen euro voor het schenden van copyright. Tevens waren er problemen met Google News in Amerika. Aandelen United Airlines daalden doordat Google News een oud bericht toonde met de verkeerde datum. Later bleek dat Google News vaker oude berichten met een verkeerde datum toonde. Overigens wil Google nog niet inhoudelijk reageren op het lopende onderzoek naar Google News Italië.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google News Italië kreeg bezoek van kartelpolitie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/