Google News zorgt voor enorme daling aandelen United Airlines

Geschatte leestijd: < 1 minuten

De crawler van Google News had maandag een bericht opgepikt uit 2002 over United Airlines. Het bericht leek nieuw, waardoor het artikel als zodanig op Google News verscheen. Het resultaat: een daling van 75 procent in de aandelen van United Airlines.

Het bericht op Google News was opgepikt van de website van de Florida Sun-Sentinel en suggereerde dat United Airlines faillissement had aangevraagd. Google News zette met de plaatsing van dit bericht een kettingreactie in werking waardoor meerdere websites het bericht oppikten. Het resultaat was de eerdergenoemde enorme daling in de aandelen. Na enig herstel sloten aan het eind van de dag de aandelen van United Airlines 11 procent lager ten opzichte van de vorige dag.

Google wijst op dit moment met de beschuldigende vinger richting de Florida Sun-Sentinel, terwijl de krant wijst naar Google News. Volgens Google News was er geen originele datum te vinden in het nieuwsbericht op de website van de krant, waardoor Google News er zelf de datum van de dag (7 september 2008) aan toevoegde.

Dit akkefietje bewijst de geloofwaardigheid van Google News en de manier waarop mensen dit nieuws blind volgen. Aan de andere kant bewijst het ook wat SEO PR (in dit geval in negatieve zin) voor een bedrijf kan doen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.