Google Street View in Nederland flink uitgebreid

Google Street View maakte het al mogelijk om enkele grote steden van ons land virtueel te bewandelen. Nu is deze mogelijkheid uitgebreid met maarliefst 30 Nederlandse steden.

Google Street View bracht slechts enkele Nederlandse steden in kaart. Verder dan Amsterdam, Rotterdam en Groningen kon de gebruiker van Google Street View niet komen. Nu komen daar onder andere de steden Den Haag, Utrecht, Haarlem en Den Bosch bij. Voor deze beelden werd de Google Street View Trike ingezet. Dat Google Street View Nederland in rap tempo in kaart aan het brengen was, was overigens al langer duidelijk.

Google Street View stuit in Nederland op minder problemen dan in vele andere landen, zo lijkt het. In Engeland werd de Google Street View Car al tegengehouden en Japan moest in zijn geheel opnieuw in kaart gebracht worden vanwege privacyschending. Om nog maar te zwijgen over het naakte kind dat in Engeland werd getoond op Google Street View en de fotograferdende auto van de populairste zoekmachine die daar werd aangehouden. Wat dat betreft heeft Google Street View het in Nederland gemakkelijk…