Grote aankondiging: Google Analytics 360 Suite!

Gisteren is Google Analytics met een grote aankondiging gekomen: de Google Analytics 360 Suite, “An enterprise-class solution for a multi-screen world” !
De steeds groeiende mogelijkheden in devices en kanalen maakt het begrijpen van de customer journey steeds complexer. Het geeft enerzijds nieuwe mogelijkheden om de klant te bereiken en te bedienen, anderzijds wordt het moeilijker al deze data goed inzichtelijk te hebben en te integreren in één marketing management systeem. Dat is de reden van de ontwikkeling van de Google Analytics 360 Suite.

Wat is de Google Analytics 360 suite?

De Google Analytics 360 Suite is een combinatie van geïntegreerde data en marketing analytics producten, speciaal ontworpen voor de behoeften van enterprise-class marketeers. De gedachte erachter is om een ‘360-graden view’ te krijgen van het gedrag van de consument en hier met de juiste boodschap, met het juiste kanaal op het juiste moment op in te spelen. Kortom, de hele customer journey zo compleet mogelijk in kaart te brengen, zodat er een duidelijk beeld is van de touchpoints, kanalen en devices die de consument gebruikt.
Door de integratie van de producten binnen deze suite, maar ook door de samenwerking met andere Google producten als AdWords, DoubleClick en 3rd-party platforms  is er een ingebouwde intelligentie die de marketeer inzichten geeft zodat hij snel actie kan ondernemen en aan de juiste knoppen kan draaien.
De Google Analytics-360 Suite geeft een consistente gebruikerservaring en cross-product data integratie, oftewel: het is een compleet meetplatform geworden.

Welke producten zitten er in de Google Analytics 360 Suite?

 

 

GA_suite_360-overview
Google Analytics 360

Dit is de nieuwe naam van het reeds bestaande Google Analytics Premium. Uiteraard zal dit het middelpunt zijn voor de analyse van klantgegevens over alle touchpoints. De mogelijkheden van GA 360 zullen de komende maanden dan ook blijven groeien.

Google Tag Manager 360

De nieuwe naam van de betaalde versie van Google Tag Manager. Op dit moment is het nog onduidelijk wat de grote verschillen zijn met de gratis versie, naast het feit dat  GTM 360 SLA’s heeft op o.a. snelheid, beschikbaarheid en performance.

Google Audience Center 360 (bèta)

Dit is een van de nieuwe producten van Google; het is een krachtig data management platform (DMP), dat marketeers helpt om inzichten in hun klanten te krijgen, in kanalen, apparaten en campagnes. Het biedt uiteraard volledige integratie met Google Analytics en DoubleClick. Tevens is het mogelijk andere databronnen te integreren.

Google Optimize 360 (bèta)

De nieuwe A/B-testing tool van Google! Deze zal Google Experiment vervangen. Het is niet alleen bedoeld voor A/B-testing en Multivariate testing, maar ook een personalisatietool.

Google Data Studio 360 (bèta)

Een nieuwe data-analyse en visualisatie product dat data integreert in alle suite producten en andere gegevensbronnen zodat er interactieve rapporten en dashboards gemaakt kunnen worden voor de juiste inzichten. Built-in real-time samenwerking en het delen is gebaseerd op Google Docs-technologie.

Google Attribution 360

Dit is de nieuwe naam van Adometry, de conversie-attributietool die Google recent heeft gekocht. Deze tool is volledig herbouwd en geheel ingericht om adverteerders te helpen inzichten te krijgen welke touchpoints er in het conversiepad zitten en welke kanalen impact op elkaar hebben, zodat budgetten beter gealloceerd kunnen worden over de diverse kanalen om uiteindelijk de meest effectieve marketing mix te realiseren.

De nieuwe producten worden beperkt in Beta uitgerold en zijn alle betaalde producten. Wat betreft de pricing laat Google nog weinig los, maar als Certified partner en Premium Reseller is Traffic Builders als eerste hiervan op de hoogte.  Klanten met de gratis versie van Google Analytics zullen wel individuele producten uit de suite kunnen aanschaffen, welke verkocht worden via de Resellers. De Google Analytics Premium gebruikers zullen de komende maanden de nieuwe namen zien in de interface. De komende maanden zullen deze producten veel worden doorontwikkeld, een serieuze bedreiging voor reeds bestaande meetplatformen. Via dit blog houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen van Google Analytics Suite 360. Meer informatie is te vinden op de site van Google Analytics