Wolter Tjeenk Willink 26 mei 2006 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten
Google kondigt aan met een nieuwe bot komen, de Google AdsBot. Deze bot gaat landingspagina’s van Google AdWords advertenties indexeren en de relevantie ten opzichte van de advertentie beoordelen. Deze relevantie  weegt mee in de beoordeling van de Google Adwords Quality Score. Hoe hoger deze Quality Score is voor een bepaald keyword, des te lager kunnen de kosten per klik (CPC) voor dat keyword worden ingesteld.

Dat Google landingspagina’s meeneemt in de Adwords Quality Score was al sinds december bekend. Er was  speciale bot  beschikbaar voor  landingspagina’s waardoor alleen webpagina’s die ook al door de reguliere GoogleBot werden geindexeerd meegenomen werden. Binnenkort zullen dus in principe alle landingspagina’s beoordeeld worden.

Het is nog onduidelijk hoe zwaar de kwaliteit of relevantie van de landingspagina mee gaat tellen in het algoritme van Google AdWords, maar het lijkt erop dat dit steeds meer invloed zal krijgen. Hierdoor zullen adverteerders die op irrelevante zoekwoorden adverteren het steeds moeilijker krijgen de ROI op pijl te houden terwijl dat voor relevante sites makkelijker wordt.

Een goede ontwikkeling die het vertrouwen van de zoekmachinegebruiker in de gesponsorde koppelingen van Google moet verbeteren en daarmee past in de eerder aangekondigde wijzigingen aan de Google Adwords Quality Score. Voor adverteerders zonder specialistische kennis wordt het echter steeds moeilijker om op effectieve en kostenefficiënte wijze een Google Adwords campagne te runnen.

Bron: Marketingfacts.nl

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Landingspagina door Google Adsbot geindexeerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.