Landingspagina door Google Adsbot geindexeerd

Geschatte leestijd: 1 minuten
Google kondigt aan met een nieuwe bot komen, de Google AdsBot. Deze bot gaat landingspagina’s van Google AdWords advertenties indexeren en de relevantie ten opzichte van de advertentie beoordelen. Deze relevantie  weegt mee in de beoordeling van de Google Adwords Quality Score. Hoe hoger deze Quality Score is voor een bepaald keyword, des te lager kunnen de kosten per klik (CPC) voor dat keyword worden ingesteld.

Dat Google landingspagina’s meeneemt in de Adwords Quality Score was al sinds december bekend. Er was  speciale bot  beschikbaar voor  landingspagina’s waardoor alleen webpagina’s die ook al door de reguliere GoogleBot werden geindexeerd meegenomen werden. Binnenkort zullen dus in principe alle landingspagina’s beoordeeld worden.

Het is nog onduidelijk hoe zwaar de kwaliteit of relevantie van de landingspagina mee gaat tellen in het algoritme van Google AdWords, maar het lijkt erop dat dit steeds meer invloed zal krijgen. Hierdoor zullen adverteerders die op irrelevante zoekwoorden adverteren het steeds moeilijker krijgen de ROI op pijl te houden terwijl dat voor relevante sites makkelijker wordt.

Een goede ontwikkeling die het vertrouwen van de zoekmachinegebruiker in de gesponsorde koppelingen van Google moet verbeteren en daarmee past in de eerder aangekondigde wijzigingen aan de Google Adwords Quality Score. Voor adverteerders zonder specialistische kennis wordt het echter steeds moeilijker om op effectieve en kostenefficiënte wijze een Google Adwords campagne te runnen.

Bron: Marketingfacts.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.