Periodieke SEO webredactie: waarom?

Periodieke SEO webredactie is een dienst die je website helpt significant beter te scoren in de zoekmachines. Vandaar dat Traffic Builders deze dienst niet alleen aanbiedt, maar ook intern toepast. De toegevoegde waarde van periodieke SEO webredactie zal ik aan de hand van een praktijkvoorbeeld uitleggen. Hiervoor gaan we kijken naar de website van Traffic Builders.

Periodieke SEO webredactie bij Traffic Builders
De interne periodieke SEO webredactie bij Traffic Builders richt zich op twee secties: nieuws (4 tot 5 nieuwe items per week) en TBlog ( ± 1 nieuw item per week). In beide secties wordt geoptimaliseerde content geplaatst die een onderwerp behandelt binnen een voor Traffic Builders relevant thema, namelijk zoekmachinemarketing. Zo zorgt periodieke SEO webredactie ervoor dat de website van Traffic Builders als het ware een grote bibliotheek wordt met informatie over zoekmachinemarketing. Buiten de toegevoegde waarde voor bezoekers (het grote informatieaanbod), heeft deze periodieke SEO webredactie ook grote voordelen voor de vindbaarheid. Je breidt het aantal relevante zoektermen waarop je website gevonden wordt namelijk continu uit.

Periodieke SEO webredactie: de getallen
Vrijwel elk onderwerp op TBlog en een deel uit de nieuwssectie komt in de top 10 van Google voor. Voer voor de grap zelf maar de volgende zoektermen in:

Via deze weg komen bezoekers van zoekmachines op de website van Traffic Builders terecht. Die kunnen doorklikken naar andere onderdelen van de website, zoals het formulier voor een offerteaanvraag.

Van alle bezoekers op de website komt een kwart binnen via de nieuwssectie. TBlog genereert nog meer traffic: 38,5 procent komt binnen via een artikel op ons weblog. Samen zijn deze twee secties waarop periodieke SEO webredactie wordt toegepast dus verantwoordelijk voor bijna tweederde (63,5 procent) van de bezoeken.

Ander voordeel van periodieke SEO webredactie voor Traffic Builders
Door de periodieke SEO webredactie wordt de website vrijwel dagelijks van nieuwe content voorzien. De zoekmachines ‘weten’ dit ook. Elke update aan de website wordt daardoor nu binnen een dag door Google geïndexeerd. Je weet dus bijna direct hoe goed een nieuw artikel, maar ook een nieuwe pagina die buiten de secties van periodieke SEO webredactie valt, scoort in de zoekmachines. Zo kun je sneller anticiperen op je eigen prestaties en die van je concurrenten in zoekmachines.

Waarom doet niet iedereen aan periodieke SEO webredactie?
Periodieke SEO webredactie kost voor de meesten evenveel moeite als het resultaat oplevert, soms zelfs meer moeite. Je moet ervoor gaan zitten, je moet weten waar je over wilt schrijven en je moet weten hoe je de content goed scorend maakt. Vandaar dat het meer een klus is om uit te besteden.

Meer weten over periodieke SEO webredactie?
Neem voor meer informatie over periodieke SEO webredactie contact op met Traffic Builders.