Presentaties Webwinkel Vakdagen 2016

Woensdag 20 en donderdag 21 januari was het weer tijd voor de Webwinkel Vakdagen. Hét evenement voor kleine en grote webwinkels, innovatieve starters en gevestigde retailers. Traditiegetrouw waren wij ook aanwezig. Samen met 250 andere exposanten vulden wij de bruisende beursvloer waar bezoekers hun ogen uitkeken tussen al het moois wat e-commerce land te bieden heeft. Niet alleen de beursvloer, maar ook het podium was tijdens de Webwinkel Vakdagen van Traffic Builders. Op beide dagen konden bezoekers hun hart ophalen tijdens de presentaties van Wolter, Eva en Martijn in de Advanced Marketing & Analytics – zaal. In dit blog een kort verslag van de presentaties. 

Presentatie: online marketing strategie in een omni-channel wereld

Wolter Tjeenk Willink had het genoegen om op beide dagen zijn verhaal te delen met het publiek. In zijn presentatie deelde hij zijn jarenlange kennis en ervaring op het gebied van online marketing aan de hand van zijn zelf ontwikkelde REAN model. Hij vertelde hoe je maximale synergie uit kanalen in de marketingmix haalt en een doelgerichte toekomststrategie opbouwt.

 Presentatie : De eerste stap naar effectieve conversie-optimalisatie

 Hoe zorg je ervoor dat je met conversie-optimalisatie ook écht resultaten behaalt? Tijdens haar presentatie liet Eva zien waar je rekening mee moet houden tijdens het ontwerpen van een test en hoe je kunt blijven testen. Na afloop van de presentatie was het mogelijk om een mini-clinic bij te wonen. Tijdens deze mini-clinic konden bezoekers hun website laten screenen en tips/tricks ontvangen over het optimaliseren van hun website.

Presentatie: Zo verdwijnt jouw advertentiebudget; leer van de fouten van andere adverteerders

Martijn Stoelhorst  trok volle zalen op de laatste beursdag. De heldere insteek en herkenbare voorbeelden van onze SEA productmanager vielen goed in de smaak bij het publiek. In zijn presentatie behandelde Martijn de oplossingen voor de belangrijkste uitdagingen van online adverteerders en beantwoordde na afloop de velen vragen van de aanwezigen. wwv2016 martijn

Tot slot 

Wij hebben een toptijd gehad op de beurs en zullen er volgend jaar ook zijn. Ik nodig je uit deze presentaties met jouw omgeving te delen om zoveel mogelijk kennis te verspreiden. We zullen in ons volgende blog de  top 10 meest gelezen blogs van het afgelopen jaar behandelen. Een leerzaam begin van 2016. Stay tuned!