Traffic Builders 08 juni 2020 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: 2 minuten

Het Marketingfacts Jaarboek is uit! De 2020-2021-editie is de vijftiende editie die uitkomt. Het is een uitgebreide en onmisbare toevoeging voor (digital) marketeers (en telt zo’n 400 pagina’s!). Traffic Builders werkt al langere tijd samen met NIMA en Marketingfacts en is er dan ook trots op dat we met de inzet van onze collega Tije Vlam een bijdrage hebben geleverd aan de nieuwste editie van het jaarboek.

Tije Vlam co-auteur Marketingfacts Jaarboek 2020-2021

Onze eigen Tije Vlam heeft (net als in 2018) een bijdrage geleverd aan het MF Jaarboek. Tije is product owner Datahive 360 en Product Manager Digital Analytics bij Traffic Builders. Het is dan ook geen verrassing dat hij (samen met Danny Oosterveer) co-auteur is van het hoofdstuk Analytics. In dit hoofdstuk (hoofdstuk 4 van het jaarboek) komen enkele zaken aan bod zoals:
– De rol van analytics waarin meer wordt verteld over het belang van een gedegen datastrategie
– De ontwikkeling van analytics en het belang van het verzamelen van data (kwantitatief en kwalitatief)
– De rol van analytics in het marketingproces, met daarin aandacht voor het REAN-model
– Het proces van data verzamelen
– KPI’s en metrics
– Data-driven attribution
REAN

Analytics als onderdeel van het marketingproces

Analytics is het beginpunt, tussenstation en eindpunt van het marketingproces, zo is te lezen in hoofdstuk 4. Een standpunt waar we het als Traffic Builders volledig mee eens zijn. Iets wat zich ook uit in de ontwikkeling van ons nieuwste datawarehouse platform Datahive 360 (waar je ook meer informatie over vindt in het jaarboek).

Begin dit jaar schreef Tije een blog over hoe je de strijd met data aangaat. Een must-read!

Wat kun je nog meer vinden in het Marketingfacts Jaarboek?

Naast het hoofdstuk waaraan Tije een bijdrage heeft geleverd, bevat het jaarboek alle need-to-know-informatie over (digital) marketing. Andere interessante hoofdstukken zijn bijvoorbeeld marketingtechnologie, innovatie, customer experience en content marketing.
Extra in de aandacht dit jaar is er voor de hot topics: digitale transformatie, evidence-based marketing, neuromarketing en interdisicplinair werken.

Meer over het jaarboek, data en webinars

Het nieuwe jaarboek is inmiddels te koop! Wil je zeker zijn van de laatste marketingtrends en tips om je marketingefforts naar een hoger niveau te tillen? Bestel het boek dan snel.
Heb je een vraag over data en digital analytics? Stel je vraag hieronder in de comments, lees een van onze meest recente blogs, of neem contact op met Tije. In de inleiding van het jaarboek worden twee opdrachten gegeven. Eén daarvan is om contact op te nemen met de auteurs. We sluiten ons aan bij die oproep en zien je vragen graag binnenkomen.

Webinar Google Analytics Data

Wegwijs worden in de wereld van analytics? 30 juni 2020 geeft Traffic Builders een speciaal webinar: Verrijk en verbeter je Google Analytics Data. Schrijf je hier dus zeker voor in als je vragen hebt over het digital analytics!

Meer over Traffic Builders Webinars

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.