Rechtzaak Google en Geico om merkrechtinbreuk geschikt

Geschatte leestijd: < 1 minuten
Vlak voor het verstrijken van de "mediation-termijn" verkiest Google een makkelijke uitweg boven een langslepende rechtzaak over het gebruik van merknamen in AdWords campagnes. De firma Geico had een rechtzaak aangespannen, omdat een concurrent merknamen van Geico had gebruikt in een Google AdWords campagne. Eerder besloot de rechter al dat Google en Geico 30 dagen hadden om te schikken, alvorens het op een echte veroordeling aan te laten komen.

De verwachting was dat Google het in deze rechtzaak zou laten uitkomen op een precedent over mogelijk gelijksoortige kwesties in de toekomst. Door nu deze makkelijke weg te kiezen laat Google de deur open voor bedrijven om gelijksoortige claims in te dienen. Anderzijds is de stap begrijpelijk als Google verwacht dat de uitspraak in haar nadeel zou uitvallen. Dat zou namelijk betekenen dat ze maatregelen moeten treffen om inbreuk om merkrechten van derden in het vervolg tegen te gaan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.