Rechtzaak Google en Geico om merkrechtinbreuk geschikt

Geschatte leestijd: 1 minuten
Vlak voor het verstrijken van de "mediation-termijn" verkiest Google een makkelijke uitweg boven een langslepende rechtzaak over het gebruik van merknamen in AdWords campagnes. De firma Geico had een rechtzaak aangespannen, omdat een concurrent merknamen van Geico had gebruikt in een Google AdWords campagne. Eerder besloot de rechter al dat Google en Geico 30 dagen hadden om te schikken, alvorens het op een echte veroordeling aan te laten komen.

De verwachting was dat Google het in deze rechtzaak zou laten uitkomen op een precedent over mogelijk gelijksoortige kwesties in de toekomst. Door nu deze makkelijke weg te kiezen laat Google de deur open voor bedrijven om gelijksoortige claims in te dienen. Anderzijds is de stap begrijpelijk als Google verwacht dat de uitspraak in haar nadeel zou uitvallen. Dat zou namelijk betekenen dat ze maatregelen moeten treffen om inbreuk om merkrechten van derden in het vervolg tegen te gaan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement