Search Congres Amsterdam (SEO & SEA) 2 oktober 2013

Search CongresOp woensdag 2 oktober vindt de eerste editie van het Search Congres plaats; een compleet nieuw zoekmachinemarketing congres, waarin de belangrijkste trends, ontwikkelingen best practices binnen SEA (o.a. Google Adwords) en SEO (zoekmachine-optimalisatie) aan bod komen. In deze blogpost alles over het programma, de sprekers èn hoe je kunt boeken met 50% korting!

Het Search Congres is een initiatief van het samenwerkingsverband van enkele toonaangevende zoekmachinemarketingbureaus en Google Analytics Certified Partners in Nederland, kortweg GACP’s. Vanzelfsprekend is ook Traffic Builders is als één van de ‘founding partners’ betrokken bij de organisatie en het inhoudelijk programma.

Waarom een nieuw Search Congres?
Na het succes van de Google Analytics User Conferences (GAUC) en de GAUC – Adwords Edition van eind vorig jaar, volgt nu dus een gebruikerscongres waarin alle facetten van zoekmachinemarketing anno 2013 op het programma staan. Nu kun je tegenwoordig bijna elke dag wel naar een congres op het gebied van online marketing, dat realiseren we ons. Maar SEO en SEA verdienen als belangrijkste pijlers in de marketingcommunicatiemix een eigen podium. En aangezien SES Amsterdam (ook bekend als Search Engine Strategies) dit jaar niet zal plaatsvinden, is er ruimte voor een vakinhoudelijk sterker alternatief.

Search Congres – Programma

Keynote sessies
Dagvoorzitter is Bas van den Beld van State of Search, internationaal bekend als vakinhoudelijk expert op het snijvlak van SEO en social media. Als keynote zijn onder andere “ex-Googlers” Fili Wiese en Kaspar Szymanski, beiden tot voor kort Search Quality Engineers bij Google gestrikt. Zij gaan in hun sessie alle ins en outs van de beruchte Pinguin-update” van Google en de gevolgen ervan voor een SEO strategie onthullen. Tushar Balsara, Head of DoubleClick Search bij Google, zal zijn visie over het gebruik van tooling op het gebied van campagne-automatisering geven. Ook dit belooft een inspirerende sessie te worden, waarin onder andere het integreren van kanalen als Display & Search en het effectiever inrichten van Paid Search campagnemanagement centraal staan.

Parallel tracks
Naast een plenair programma zijn er ook 4 parallel tracks waarin telkens een keuze kan worden gemaakt uit 5 verschillende kennissessies. Traffic Builders verzorgt eveneens 2 sessies, namelijk:

  • Een paid search (SEA) sessie rondom het thema “feed-based advertising”, waarin we praktische tips geven voor het gebruik van XML-feeds in advertentiemogelijkheden binnen Google Adwords. Denk o.a. aan campagne-automatisering, maar ook aan de mogelijkheden van Google Shopping en Product Listing Ads. De sessie wordt gegeven door Martijn Stoelhorst.
  • Een organic search (SEO) sessie met als thema het organiseren en implementeren van SEO binnen een organisatie. In deze sessie gaan we in op hoe men als opdrachtgever SEO anno 2013 borgt als proces binnen je eigen organisatie, en wat de valkuilen zijn. Deze sessie wordt verzorgd door ondergetekende, Wolter Tjeenk Willink.

De in totaal 20 sessies zijn onderverdeeld in “bootcamp” en “professional” niveau. Het Search Congres biedt hierdoor een inhoudelijk sterk en gebalanceerd programma vol inspiratie en concrete tips, ongeacht het je kennisniveau.

Inschrijven voor het Search Congres

Vroegboekkorting: -€150 voor snelle beslissers
Wil je je inschrijven voor deze eerste editie van het Search Congres in De Meervaart in Amsterdam? Doe dat dan uiterlijk donderdag 5 september om nog te profiteren van de vroegboekkorting van €150, voor slechts €340 per persoon.

Relatiekorting: 50% voor bestaande relaties en “vrienden van Traffic Builders”
Relaties en vrienden van Traffic Builders en andere deelnemende bureaus profiteren van 50% korting op de standaardprijs. Onze relaties worden per e-mail op de hoogte gebracht de komende dagen.

Ben je geen vaste relatie, maar wil je wel graag naar het congres tegen 50% van de reguliere kosten? Deel dan deze blogpost met je netwerk op Twitter en stuur ons een Direct Message @trafficbuilders. Dan zorgen wij ervoor dat je de kortingscode zo snel mogelijk ontvangt in een reply. Hoe dan ook, spread the word: #search13.

Meer informatie over het programma, de locatie en aanmelden kan via www.searchcongres.nl. Ik kijk er naar uit je te zien op 2 oktober in Amsterdam. graag tot dan!

Search Congres Amsterdam