Niels Bijvoet 14 september 2010 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten

De Europese Commissie lijkt nog deze week te gaan beslissen dat er vanaf 2013 meer ruimte in de lucht komt voor mobiel dataverkeer. Vrijgevallen frequenties van analoge tv worden beschikbaar gemaakt voor meer mobiel internet. Dit openbaart de New York Times.

Volgens de New York Times zal mogelijk al morgen, woensdag 15 september, de definitieve beslissing worden genomen. De toonaangevende krant heeft inzage gekregen in een adviesrapport van de Commissie, waaruit blijkt dat frequentieruimte rondom de 800 Mhz-band op de markt komt voor telecombedrijven en niet voor mediabedrijven voor HD-uitzendingen.

Meer bandbreedte voor mobiel internet

Bij goedkeuring van de Raad van Ministers en het Europees Parlement komt er vanaf 2013 voor mobiel internet meer bandbreedte in de lucht. Een gevolg hiervan zou kunnen zijn dat je voor mobiel internet in het buitenland niet meer hoeft te betalen dan dat je thuis doet.

Plan voor meer mobiel internet niet nieuw

Al in 2007 werd het plan gepresenteerd (door de toenmalig verantwoordelijke eurocommissaris Viviane Reding) om de ongebruikte frequentieruimtes van analoge televisie in te zetten voor mobiel internet. Dat stuitte echter op verzet van mediabedrijven die de frequenties voor tv-doeleinden wilden kunnen blijven gebruiken. De nu verantwoordelijk commissaris, Neelie Kroes, heeft het plan wel succesvol verder opgepakt, en ogenschijnlijk dus ten gunste van telecombedrijven.

‘Iedereen vanaf 2020 breedband’

Europa wil dat alle EU-inwoners per 2020 een breedbandaansluiting kunnen hebben van minimaal 30 Mbps en de helft van 100 Mbps of meer. Om dit te bewerkstelligen, zou de telecomsector in totaal zon 250 miljard euro moeten investeren. Daar staat tegenover dat deze investeringen nieuwe markten van tussen van 20 en 50 miljard euro per jaar kunnen realiseren.

Bron: emerce.nl

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Toekomst mobiel internet: Europese Commissie beslist binnenkort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/