Traffic Builders helpt tijdens de week van de armoede

Van 11 tot 17 oktober 2021 is het in Nederland de week van de armoede, met op zondag 17 oktober de internationale Wereldarmoededag. In deze week willen we vanuit Traffic Builders graag een steentje bijdragen om armoede in de omgeving tegen te gaan. We hebben daarom de handen ineen geslagen met stichting VoedselLoket Almere (VLA), om laptops te doneren aan kinderen die deze goed kunnen gebruiken voor het onderwijs.

Wereldarmoededag

Elk jaar is het op 17 oktober de ‘Internationale Dag voor de Uitroeiing van Armoede’, kortweg Wereldarmoededag. Wereldwijd worden er initiatieven georganiseerd om mensen in armoede te helpen, zo ook in Nederland. Hier staat namelijk de hele week van 17 oktober in het teken van het bestrijden van armoede. Want ondanks dat het niet altijd zichtbaar is, zijn er ook in Nederland veel mensen die in armoede leven, meer dan 900.000. Gevolg is dat 1 op de 13 kinderen in ons land in armoede opgroeit. Het is daarom dan ook zo belangrijk dat stichtingen als het VoedselLoket Almere hun werk doen. Daarnaast is het belangrijk dat dit soort stichtingen geholpen worden door anderen, zodat zij nog meer mensen kunnen helpen.

Wat doet stichting VoedselLoket Almere?

VLA is een overkoepelend loket dat verschillende voorzieningen beheert en uitvoert voor mensen in Almere die vanwege uiteenlopende redenen niet in staat zijn om financieel volledig op hun eigen benen te staan. Zo helpt VLA via de Voedselbank Almere door gezinnen te ondersteunen met gezonde basisboodschappen en kleding. Ook helpt de stichting via Meubel- en witgoedloket Almere, door (huishoudelijke) goederen te verzorgen voor mensen die bijvoorbeeld een eigen woonruimte krijgen na een periode van dakloosheid, maar niet het geld hebben deze zelf in te richten. Het doel van stichting VLA is niet alleen om personen en gezinnen op korte termijn te helpen. Met behulp van hulpverleningstrajecten wil het mensen op de lange termijn helpen financieel zelfstandig te worden.

Wij helpen graag

Vanuit Traffic Builders willen we mensen in Almere graag helpen in de week van de Wereldarmoededag. Laptops die bij ons niet meer in gebruik zijn hebben we daarom beschikbaar gesteld voor kinderen en jongeren die deze goed kunnen gebruiken voor het onderwijs. Ultimum, een gewaardeerd partner, heeft deze laptops kosteloos voor ons opgeschoond, waarvoor wij ze enorm dankbaar zijn. Vervolgens hebben we de laptops op donderdag 14 oktober overhandigd aan Peter Mons, directeur van stichting VLA.

Talitha Zwagers: “Het inspireert ons om als bedrijf iets moois te kunnen doen voor een ander. Niet alleen komt deze actie het onderwijs van jongeren en kinderen ten goede, maar ook geven we producten een tweede leven. Duurzaamheid is een onderwerp dat meer aandacht mag krijgen. We hebben daarom lang gesproken met Peter Mons, waar een hoop ideeën uit zijn gekomen voor de toekomst.”

Doe jij ook mee?

Wil jij als Almeerse ondernemer ook je steentje bijdragen om armoede binnen Almere te bestrijden? Neem gauw een kijkje op de website van VLA om te kijken hoe jij kan helpen! Wil je graag helpen maar ben je niet in (de omgeving van) Almere gevestigd? Kijk dan bijvoorbeeld op de website van Voedselbank Nederland om een van de 171 aangesloten voedselbanken in jouw regio te vinden. Wat voor jouw organisatie misschien een klein gebaar lijkt kan een groot verschil betekenen voor anderen!