Vernieuwde URL weergave in Google zoekresultaten Sitestructuurlinks

Geschatte leestijd: 2 minuten

De afgelopen dagen is er een nieuwe update zichtbaar in de zoekresultaten van Google. Op basis van de websitestructuur probeert Google nieuwe navigatie opties te tonen. Het onderstaande screenshot laat zien hoe deze nieuwe resultaten eruitzien:


Google Sitestructuurlinks

Het bovenstaande resultaat wordt getoond op de zoekopdracht  Webshops boeken goede resultaten

Deze nieuwe functionaliteit is door Google op 17 november gepubliceerd op haar eigen blog onder de titel New site hierarchies display in search results.

In deze post geeft Google aan dat de nieuwe functionaliteit de bezoeker meer inzicht geeft hoe de locatie van een specifieke pagina zich verhoudt tot structuur van de website. Hierdoor krijgt de bezoeker gelijk meer inzicht over het type website, de opbouw van de website en de mogelijkheid om gelijk naar een relevante categorie / overzichtspagina te navigeren.

In het bovenstaande voorbeeld is het bijvoorbeeld mogelijk gelijk naar subcategorie Internet te navigeren die weer deel uitmaakt van de hoofdcategorie Nieuws

Op basis van welke gegevens toont Google deze url?

Zoals Google zelf aangeeft wordt er gekeken naar de aanwezigheid van de breadcrumbs op de pagina. Aan de hand van deze informatie wordt de relatieve site structuur getoond. Op de betreffende pagina, uit het voorbeeld, staat dan ook de volgende breadcrumb:
Techzine » Nieuws » Internet »  Naam bericht

Conclusie

Persoonlijk vind ik het een goede verbetering. De getoonde navigatie opties zien er clean en overzichtelijk uit. Daarnaast biedt Google met deze nieuwe optie meer informatie en functionaliteit  zonder daar extra ruimte voor te gebruiken.

Ook voor onze analytics freaks geven deze sitestructuurlinks weer extra inzichten.

Zoals de onderstaande referer weergeeft is het mogelijk door middel van filters uit te lezen hoe vaak er op een sitestructuurlink is geklikt en welke positie deze inneemt binnen de volgorde van getoonde links.

<a href=”/url?q=http://www.techzine.nl/nieuws&ei=X4wGS4rvFdONjAeUs6HLCw&sa=X&oi=breadcrumbs&resnum=2&ct=result&cd=1&ved=0CAkQ6QUoAA&usg=AFQjCNGEVg_lIaOfEdZTZz2fC-tSqOOThA”>Nieuws</a>

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marek
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Marek

Neem contact op met Marek
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.