Zoekmachine Google wordt nog persoonlijker

De nieuwtjes bij Google vliegen je om de oren deze week. Na het nieuws omtrent Google Earth en de Google Video Search werd zojuist aangekondigd dat Google Personal Search verder uitgebreid gaat worden. De zoekmachine wordt hiermee nog persoonlijker.

Eerder dit jaar lanceerde Google al Personalized Web Search en My Search History. Nu komt het met http://www.google.com/psearch. De lancering moet nog officieel via Google Labs worden aangekondigd.

Sommigen onder u zullen reeds een link hebben gezien naar deze nieuwe feature tussen de zoekresultaten van Google. De nieuwe feature zou gebruik maken van de My Search History informatie die Google verzamelt.

Zo zou een zoekopdracht naar “voice over” websites van stemacteurs en -actrices kunnen opleveren die onze nieuwe commercial kunnen inspreken, terwijl ik eigenlijk op zoek ben naar Voice over IP technologie. Op basis van eerdere zoekopdrachten zou de nieuwe feature de resultaten die te maken hebben met Voice over IP technologie prefereren boven de eerste zoekresultaten. Als er bijvoorbeeld veel zoekopdrachten met een technologisch karakter zijn ingegeven zou Voice over IP als zoekresultaat de voorkeur verdienen.

Kortom: Google gaat bijhouden wie wat zoekt en past de zoekresultaten aan op basis van wat “gedacht wordt” de intentie van de zoekopdracht te zijn. Meer informatie is te vinden op Search Engine Watch.

Bron: Marketingfacts.nl