Zoekmachine Google wordt nog persoonlijker

Geschatte leestijd: < 1 minuten
De nieuwtjes bij Google vliegen je om de oren deze week. Na het nieuws omtrent Google Earth en de Google Video Search werd zojuist aangekondigd dat Google Personal Search verder uitgebreid gaat worden. De zoekmachine wordt hiermee nog persoonlijker.

Eerder dit jaar lanceerde Google al Personalized Web Search en My Search History. Nu komt het met http://www.google.com/psearch. De lancering moet nog officieel via Google Labs worden aangekondigd.

Sommigen onder u zullen reeds een link hebben gezien naar deze nieuwe feature tussen de zoekresultaten van Google. De nieuwe feature zou gebruik maken van de My Search History informatie die Google verzamelt.

Zo zou een zoekopdracht naar “voice over” websites van stemacteurs en -actrices kunnen opleveren die onze nieuwe commercial kunnen inspreken, terwijl ik eigenlijk op zoek ben naar Voice over IP technologie. Op basis van eerdere zoekopdrachten zou de nieuwe feature de resultaten die te maken hebben met Voice over IP technologie prefereren boven de eerste zoekresultaten. Als er bijvoorbeeld veel zoekopdrachten met een technologisch karakter zijn ingegeven zou Voice over IP als zoekresultaat de voorkeur verdienen.

Kortom: Google gaat bijhouden wie wat zoekt en past de zoekresultaten aan op basis van wat “gedacht wordt” de intentie van de zoekopdracht te zijn. Meer informatie is te vinden op Search Engine Watch.

Bron: Marketingfacts.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.