Adverteren in Google op eigen merknaam is weinig populair

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Adverteren in Google op de eigen merknaam wordt weinig gedaan: slechts 27% van de bedrijven plaatst een advertentie in Google voor de eigen merknaam. Dat blijkt uit een onderzoek van QueroMedia onder 200 Nederlandse en internationaal gekende merken.

De reden voor het onderzoek is de aankondiging van Google om de keyword policy in het Verenigd Koninkrijk en Ierland te veranderen. Daar kunnen vanaf 5 mei 2008 adverteerders op alle zoektermen, inclusief geregistreerde merknamen van concurrenten, bieden. Deze policy wordt in de VS en Canada al gehanteerd.

Slechts 55 van de 200 bedrijven bleek in Google te adverteren op de eigen merknaam. In de reissector wordt meer geadverteerd op de eigen merknaam (44%), net als in de industriële sector (40%). In de ICT & telecomsector adverteert slechts 22% in Google op de eigen merknaam. De voedingssector scoort met 0% het laagst.

Op bijna 50% van de merken (99 van de 200) wordt wel geadverteerd door minimaal 1 adverteerder. Vaak gaat het om webshops, prijsvergelijkers en zoeksites. Redenen om niet te adverteren in Google op de eigen merknaam zijn uiteenlopend, van onwetendheid tot simpelweg geen integratie van zoekmachinemarketing in de marketingmix of tevredenheid met de huidige (top)positie in de natuurlijke zoekresultaten. Toch wordt aangeraden om te zorgen dat bedrijven met hun eigen merknaam in Google staan om verschillende redenen: de concurrent kan u anders voor zijn, de controle over de inhoud van de advertentie en die van de landingspagina is groter, het is makkelijker om in te spelen op andere marketingacties en zoekopdrachten op merknamen leveren meer conversies op. Overweeg dus om te adverteren in Google op uw eigen merknaam.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.