Wolter Tjeenk Willink 18 april 2008 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: < 1 minuten

Per 5 mei aanstaande voert Google Adwords in de UK een aanpassing in haar trademark policy door. Hierdoor wordt het weer mogelijk te adverteren op geregistreerde merknamen van derden, ook als voor deze merknamen bij Google een trademark request is ingediend.

Met de versoepeling van het merknamenbeleid van Google in de UK wordt de situatie gelijk aan die in de VS en Canada. Hier was het al langer mogelijk om op namen van concurrerende merken te adverteren. Wat blijft is het verbod op het gebruik van merknamen van derden in advertentietekst. Hoe men in het kader van merkbescherming met keyword insertion omgaat, een handigheidje om de ingegeven zoekopdracht in de advertentietekst terug te laten komen, is nog niet bekend.

Merkbescherming Adwords in Nederland
Bij ons zijn er vooralsnog geen tekenen die erop duiden dat merkbescherming in Nederland ook wordt versoepeld. Maar aangezien we vergeleken met andere landen in Europa niet zo gek ver achter lopen op de ontwikkelingen in de UK, is zeker niet uit te sluiten dat Google Adwords het adverteren op merknamen van derden in de loop van dit jaar ook zal toestaan.

 

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Bescherming merknaam Google Adwords UK op de schop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.