Home » Zoekmachine Adverteren (SEA) » Bescherming merknaam Google Adwords UK op de schop

Bescherming merknaam Google Adwords UK op de schop

Per 5 mei aanstaande voert Google Adwords in de UK een aanpassing in haar trademark policy door. Hierdoor wordt het weer mogelijk te adverteren op geregistreerde merknamen van derden, ook als voor deze merknamen bij Google een trademark request is ingediend.

Met de versoepeling van het merknamenbeleid van Google in de UK wordt de situatie gelijk aan die in de VS en Canada. Hier was het al langer mogelijk om op namen van concurrerende merken te adverteren. Wat blijft is het verbod op het gebruik van merknamen van derden in advertentietekst. Hoe men in het kader van merkbescherming met keyword insertion omgaat, een handigheidje om de ingegeven zoekopdracht in de advertentietekst terug te laten komen, is nog niet bekend.

Merkbescherming Adwords in Nederland
Bij ons zijn er vooralsnog geen tekenen die erop duiden dat merkbescherming in Nederland ook wordt versoepeld. Maar aangezien we vergeleken met andere landen in Europa niet zo gek ver achter lopen op de ontwikkelingen in de UK, is zeker niet uit te sluiten dat Google Adwords het adverteren op merknamen van derden in de loop van dit jaar ook zal toestaan.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nauw betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail