Conversions API voor betere targeting en succesvollere Meta campagnes

De cookieless era is in volle gang en daar moeten we op anticiperen. Als marketeer ben je afhankelijk van data om advertenties te kunnen maken die écht de juiste doelgroep bereiken. Data helpt je om je doelgroep te begrijpen, maar dit dreigt met de verdere afname van het gebruik van cookies en third-party data steeds lastiger te worden. Conversions API is een oplossing die zorgt voor betere meetbaarheid van Meta data, met succesvollere campagnes als resultaat.

Wat is CAPI?

Conversions API (CAPI) is gemaakt om een directe en betrouwbare connectie te maken tussen de marketingdata (zoals website events en offline conversies) van jouw server, websiteplatform of CRM-systeem en de marketingdata van Meta (Facebook en Instagram). Deze data helpen bij het personaliseren, optimaliseren en het meetbaar maken van jouw campagnes in Meta Business Manager. Met deze data kan Meta bepalen welke advertenties getoond worden aan de personen die ook daadwerkelijk interesse hebben.

CAPI visual

 

Waarom zou je CAPI implementeren?

Er zijn verschillende redenen waarom je CAPI wil implementeren. Het zorgt in het algemeen voor dat er beter getarget kan worden, wat leidt tot succesvollere campagnes.

Cost Per Action (CPA) verminderen door betere connectiviteit

Data van de CAPI wordt bij het inladen minder beïnvloed door browserlaadfouten, verbindingsproblemen en adblockers dan de Meta Pixel. Het is wel aanbevolen om je Pixel te houden. Zo verhoog je de betrouwbaarheid van de verbinding wat je helpt om de Cost Per Action laag te houden.

Optimaliseren van advertenties voor gebeurtenissen die later in de customer journey plaatsvinden

Voorbeelden van deze gebeurtenissen zijn een aankoop, acties in de winkel of klantscore. Deze informatie helpt Meta met het tonen van jouw advertenties aan consumenten die waarschijnlijk meer winst en waarde toevoegen aan jouw bedrijf.

Het verbeteren van de meetbaarheid

De CAPI kan helpen om prestaties van jouw advertenties beter te meten. Ook gebruik je CAPI bij het in kaart brengen van de volledige klantreis van de consument, van ontdekking tot conversie. Dit helpt je om beter te begrijpen hoe digital advertising invloed heeft op zowel online als offline resultaten.

Verminderen van CPA als resultaat van verhoogde event matching

Marketingdata is het meest effectief wanneer het gematcht kan worden met je account, dit geldt voor heel Meta. Met de Conversions API kan je extra klantinformatieparameters opnemen die helpen bij het verbeteren van gematchte evenementen en de kwaliteit van de match.

Verhogen van de datacontrole

Wanneer het los van de Pixel wordt geïmplementeerd, geeft de CAPI meer controle over wat jij deelt en wanneer je het deelt.

CAPI in combinatie met FB-pixel

Wanneer je de CAPI in combinatie met andere Meta businesstools gebruikt, kun je extra inzicht krijgen in de mensen die interactie hebben met jouw bedrijf. Het beste is om een CAPI te gebruiken naast een Meta Pixel (voorheen Facebook Pixel). Dit om de effectiviteit van de websitegebeurtenissen te maximaliseren. Websitegebeurtenissen die via de CAPI worden verzonden zijn gekoppeld aan de Pixel en gedragen zich op de volgende manieren als de gebeurtenissen die via de Pixel worden verzonden:

  • Ze worden gebruikt voor dezelfde soorten advertentie-optimalisatie, inclusief conversie-optimalisaties en waarde-optimalisatie.
  • Ze verschijnen in bijna dezelfde platforms, waaronder Meta Ads Manager en Meta Events Manager.
  • Ze voldoen aan de vereisten om activiteit buiten Meta en third party data te gebruiken. Dit geldt ook voor andere beperkingen die worden benoemd in de voorwaarden voor Meta Business-tools.
  • Net als de Pixel is de CAPI niet ontworpen om het beleid voor het delen van gegevens te omzeilen, zoals IOS App Tracking Transparency of de ePrivacy-regels in Europa.

Wat zijn de voorwaarden voor een CAPI implementatie?

Het is belangrijk om eerst je bedrijf voor te bereiden op de overgang naar Conversions API. Het kan namelijk even duren om het te implementeren. Je hebt er verschillende plug-ins voor, maar voor afstemming op jouw bedrijf kan het zijn dat je verschillende disciplines nodig hebt om het te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan juridisch advies, maar ook aan developers die kunnen zorgen dat alles correct online komt te staan. Het is dan ook handig om hen vanaf het begin mee te nemen in het proces. Zo kan op tijd afgestemd worden wat er nodig is en kunnen ze advies geven over de implementatie.

Bij Traffic Builders helpen we graag mee aan de implementatie van jouw CAPI. Neem contact met ons op om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.