Enhanced Campagnes – vandaag is het dan eindelijk zo ver!

Na een eindeloze stroom aan e-mails, telefoontjes, meldingen in AdWords en postduif-aankondigingen van Google is het vandaag dan zo ver….. Enhanced Campagnes!

Als je nog geen actie hebt ondernomen in je AdWords campagnes zal Google vandaag je campagnes “enhanced” maken. Bij deze een aantal tips om te zorgen dat je geen geld verspild.

Voordat je jouw accounts omzet dien je jezelf eerst 2 vragen te stellen:

  • werkt mijn website goed op de verschillende smartphones?
  • werkt mijn website goed op de verschillende tablets?

Smartphones

Werkt je website niet goed op smartphones? (Test dit altijd zelf – en vertrouw niet blind op de blauwe ogen van je webbouwer) stel je bod dan op -100%.

Je advertenties zullen vervolgens niet vertoond worden op smartphones.

adwords

Werken alle onderdelen van de website wel goed op een smartphone; achterhaal dan in Google AdWords of Google Analytics hoe goed deze devices presteren.

Converteren smartphone bezoekers tegen lage kosten per conversie overweeg dan om je biedingen te verhogen om zo meer volume te trekken.

Tablets

Werkt je website niet goed op tablets; zorg dan dat je je webbouwer z.s.m. inschakelt om dit in orde te maken. Tablets zijn vanaf vandaag namelijk niet meer uit te sluiten uit je AdWords campagnes.

Heel erg jammer, maar laten we eerlijk zijn; een website die niet goed werkt op tablets werkt is zooooo 2011.

Extra tips:

Regiobidding:

In enhanced campagnes is het veel eenvoudiger om je biedingen per regio te bepalen. Maak hier dus ook gebruik van.

Upgraded enhanced sitelinks:

Sitelinks zijn nu duidelijk meetbaar per linkje. Op deze manier is ook hier beter mee te testen.

Let op stack bidding:

Stel je biedt extra op mobiel (omdat je ziet dat deze goed converteren), en je biedt ook extra op zoekers vanuit Amsterdam, dan zal het bod voor iemand die vanaf een mobiel uit Amsterdam zoekt 2 maal vermenigvuldigd worden. Dit kan onverwachte resultaten geven doordat een bod in dit geval veel te hoog uitvalt. Maak hier verstandig gebruik van.

Veel succes met enhanced campagnes!