Facebook: grote veranderingen verwacht

Geschatte leestijd: 1 minuten

Er gaat veel nieuws gebeuren bij Facebook, zo melden Amerikaanse media. Van een ‘Want-knop’ tot een eigen muziekdienst, tot meer uitbreide functionaliteiten om berichten te delen. Tijdens de de F8-conferentie deze week gaat het populairste social network ter wereld waarschijnlijk flinke veranderingen aankondigen.

Nieuwe knoppen

Diverse (media)bronnen laten weten dat Facebook naast de Like-knop ook Read-, Listened- en Watched-knoppen gaat toevoegen. Volgens dezelfde bronnen worden ook de functionaliteiten om berichten via Facebook te delen of er iets over te zeggen uitgebreid. Waar het nu alleen nog mogelijk is een bericht leuk te vinden, zullen gebruikers in de nabije toekomst aan kunnen geven dat iets gelezen, bekeken of beluisterd is. Ook gaat er een Want-knop gelanceerd worden, zo meldt een bron.

Eigen muziekdienst

Het lijkt er bovendien op dat Facebook nu echt ook met een eigen muziekdienst komt, wellicht in samenwerking met Spotify. Het zou dan mogelijk moeten zijn streaming muziek te beluisteren via het sociale netwerk.

‘Tijd voor nieuw succes’

Volgens critici moet Facebook haast maken met een grote verandering die aanslaat. Eerdere diensten als Places en Deals, die gebaseerd zijn op locatiediensten als Foursquare en de website Groupon, zijn tot nu toe niet aangeslagen. Deals is inmiddels zelfs stopgezet.

De Like-knop, het laatste (c.q. meest recente) grote Facebook-succes, dateert van april 2010. De afgelopen weken zijn wel al kleine, nieuwe functionaliteiten aan Facebook toegevoegd. Zo kunnen vrienden gemakkelijker in groepen ingedeeld worden, wat het gericht delen van content makkelijker maakt – iets waar gebruikers al langer behoefte aan hadden.

Bron: nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement