Facebook: grote veranderingen verwacht

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Er gaat veel nieuws gebeuren bij Facebook, zo melden Amerikaanse media. Van een ‘Want-knop’ tot een eigen muziekdienst, tot meer uitbreide functionaliteiten om berichten te delen. Tijdens de de F8-conferentie deze week gaat het populairste social network ter wereld waarschijnlijk flinke veranderingen aankondigen.

Nieuwe knoppen

Diverse (media)bronnen laten weten dat Facebook naast de Like-knop ook Read-, Listened- en Watched-knoppen gaat toevoegen. Volgens dezelfde bronnen worden ook de functionaliteiten om berichten via Facebook te delen of er iets over te zeggen uitgebreid. Waar het nu alleen nog mogelijk is een bericht leuk te vinden, zullen gebruikers in de nabije toekomst aan kunnen geven dat iets gelezen, bekeken of beluisterd is. Ook gaat er een Want-knop gelanceerd worden, zo meldt een bron.

Eigen muziekdienst

Het lijkt er bovendien op dat Facebook nu echt ook met een eigen muziekdienst komt, wellicht in samenwerking met Spotify. Het zou dan mogelijk moeten zijn streaming muziek te beluisteren via het sociale netwerk.

‘Tijd voor nieuw succes’

Volgens critici moet Facebook haast maken met een grote verandering die aanslaat. Eerdere diensten als Places en Deals, die gebaseerd zijn op locatiediensten als Foursquare en de website Groupon, zijn tot nu toe niet aangeslagen. Deals is inmiddels zelfs stopgezet.

De Like-knop, het laatste (c.q. meest recente) grote Facebook-succes, dateert van april 2010. De afgelopen weken zijn wel al kleine, nieuwe functionaliteiten aan Facebook toegevoegd. Zo kunnen vrienden gemakkelijker in groepen ingedeeld worden, wat het gericht delen van content makkelijker maakt – iets waar gebruikers al langer behoefte aan hadden.

Bron: nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.