Facebook: grote veranderingen verwacht (2011)

Er gaat veel nieuws gebeuren bij Facebook, zo melden Amerikaanse media. Van een ‘Want-knop’ tot een eigen muziekdienst, tot meer uitbreide functionaliteiten om berichten te delen. Tijdens de de F8-conferentie deze week gaat het populairste social network ter wereld waarschijnlijk flinke veranderingen aankondigen.

Nieuwe knoppen

Diverse (media)bronnen laten weten dat Facebook naast de Like-knop ook Read-, Listened- en Watched-knoppen gaat toevoegen. Volgens dezelfde bronnen worden ook de functionaliteiten om berichten via Facebook te delen of er iets over te zeggen uitgebreid. Waar het nu alleen nog mogelijk is een bericht leuk te vinden, zullen gebruikers in de nabije toekomst aan kunnen geven dat iets gelezen, bekeken of beluisterd is. Ook gaat er een Want-knop gelanceerd worden, zo meldt een bron.

Eigen muziekdienst

Het lijkt er bovendien op dat Facebook nu echt ook met een eigen muziekdienst komt, wellicht in samenwerking met Spotify. Het zou dan mogelijk moeten zijn streaming muziek te beluisteren via het sociale netwerk.

‘Tijd voor nieuw succes’

Volgens critici moet Facebook haast maken met een grote verandering die aanslaat. Eerdere diensten als Places en Deals, die gebaseerd zijn op locatiediensten als Foursquare en de website Groupon, zijn tot nu toe niet aangeslagen. Deals is inmiddels zelfs stopgezet.

De Like-knop, het laatste (c.q. meest recente) grote Facebook-succes, dateert van april 2010. De afgelopen weken zijn wel al kleine, nieuwe functionaliteiten aan Facebook toegevoegd. Zo kunnen vrienden gemakkelijker in groepen ingedeeld worden, wat het gericht delen van content makkelijker maakt – iets waar gebruikers al langer behoefte aan hadden.

Bron: nu.nl