GAUC 2012 – Adwords edition – Presentaties van Traffic Builders

Op 20 en 21 november werd de eerste Adwords editie van de GAUC (Google Analytics User Conference) georganiseerd. Als “founding partner” verzorgde Traffic Builders diverse workshops en presentaties tijdens de goed bezochte Training en Conference Day. Gezien de vele enthousiaste reacties delen we via deze weg graag de presentaties.

Training Day presentatie

Tijdens de Training Day konden bezoekers kiezen uit een breed scala aan workshops verdeeld over 3 tracks. De sessies waren vooral praktijkgericht en bedoeld voor mensen met relatief beperkte ervaring met Google Adwords. Traffic Builders verzorgde een drietal “Google Adwords clinics”, waarin Jasper Aarts en Pelle den Engelsman (beiden Search Engine Marketing Consultant @trafficbuilders) live account reviews uitvoerden van Google Adwords campagnes van de deelnemers in de zaal. Deze sessies werden gecombineerd met een update van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van Google Adwords. In deze presentatie stond met name de rol van de verschillende advertentiemogelijkheden van Adwords binnen het koopproces centraal.

De presentatie zoals gegeven tijdens de Training Day komt deels overeen met de iets uitgebreidere presentatie van de Conference Day, welke hieronder is opgenomen.

Conference Day presentaties

De Conference Day werd net als de Training Day ingeluid door een goede presentatie van Joris Merks, Research Manager bij Google. Daarna volgenden de presentaties van alle GAUC partners tijdens de parallel tracks. Traffic Builders mocht 2 sessies verzorgen in de centrale presentatiezaal van het  Taets Art & Event Park. Tijdens de eerste en derde presentatie “Google Adwords in de online marketingmix” ging ik in op enkele belangrijke trends:

  • ZMOT: hoe stimuli in media leiden tot zoekgedrag en daarmee de noodzaak van een multi-channel of cross-mediale aanpak van (online) marketing;
  • Simultaneous & sequential screening: over de impact van tablets en smartphones op het koopproces van uw doelgroep, en;
  • “Big Data”: hoe de aanstaande introductie van Universal Analytics binnen Google Analytics leidt tot meer data, meer inzichten en bovenal effectievere online marketing campagnes.

Deze trends werden vervolgens vertaald naar concrete tips ter verbetering van uw Google Adwords campagnes en de achterliggende online marketing strategie. Meer weten? Bekijk onderstaande presentatie:

De tweede eveneens druk bezochte presentatie van Traffic Builders werd verzorgd door Martijn Stoelhorst (Search Engine Marketing Consultant). In deze presentatie stond effectief campagnemanagement centraal, waarbij Martijn liet zien hoe de standaard rapportages van Google Adwords soms onvoldoende inzicht bieden in de werkelijke performance van een Google Adwords campagne. Met behulp van handige draaitabellen in Microsoft Excel werd meer inzicht verkregen in onder andere de invloed van de advertentiepositie op de conversieratio van een keyword en van quality score op overall campagneresultaten en -kosten.

Onderstaand de presentatie van Martijn:

We willen graag alle deelnemers aan de GAUC en in het bijzonder de bezoekers van de sessies van Traffic Builders heel hartelijk bedanken voor hun komst en de vele positieve reacties die we kregen op de presentaties en verkregen inzichten. Graag tot de volgende editie van GAUC!