Wolter Tjeenk Willink 23 november 2012 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: 2 minuten

Op 20 en 21 november werd de eerste Adwords editie van de GAUC (Google Analytics User Conference) georganiseerd. Als “founding partner” verzorgde Traffic Builders diverse workshops en presentaties tijdens de goed bezochte Training en Conference Day. Gezien de vele enthousiaste reacties delen we via deze weg graag de presentaties.

Training Day presentatie

Tijdens de Training Day konden bezoekers kiezen uit een breed scala aan workshops verdeeld over 3 tracks. De sessies waren vooral praktijkgericht en bedoeld voor mensen met relatief beperkte ervaring met Google Adwords. Traffic Builders verzorgde een drietal “Google Adwords clinics”, waarin Jasper Aarts en Pelle den Engelsman (beiden Search Engine Marketing Consultant @trafficbuilders) live account reviews uitvoerden van Google Adwords campagnes van de deelnemers in de zaal. Deze sessies werden gecombineerd met een update van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van Google Adwords. In deze presentatie stond met name de rol van de verschillende advertentiemogelijkheden van Adwords binnen het koopproces centraal.

De presentatie zoals gegeven tijdens de Training Day komt deels overeen met de iets uitgebreidere presentatie van de Conference Day, welke hieronder is opgenomen.

Conference Day presentaties

De Conference Day werd net als de Training Day ingeluid door een goede presentatie van Joris Merks, Research Manager bij Google. Daarna volgenden de presentaties van alle GAUC partners tijdens de parallel tracks. Traffic Builders mocht 2 sessies verzorgen in de centrale presentatiezaal van het  Taets Art & Event Park. Tijdens de eerste en derde presentatie “Google Adwords in de online marketingmix” ging ik in op enkele belangrijke trends:

 • ZMOT: hoe stimuli in media leiden tot zoekgedrag en daarmee de noodzaak van een multi-channel of cross-mediale aanpak van (online) marketing;
 • Simultaneous & sequential screening: over de impact van tablets en smartphones op het koopproces van uw doelgroep, en;
 • “Big Data”: hoe de aanstaande introductie van Universal Analytics binnen Google Analytics leidt tot meer data, meer inzichten en bovenal effectievere online marketing campagnes.

Deze trends werden vervolgens vertaald naar concrete tips ter verbetering van uw Google Adwords campagnes en de achterliggende online marketing strategie. Meer weten? Bekijk onderstaande presentatie:

De tweede eveneens druk bezochte presentatie van Traffic Builders werd verzorgd door Martijn Stoelhorst (Search Engine Marketing Consultant). In deze presentatie stond effectief campagnemanagement centraal, waarbij Martijn liet zien hoe de standaard rapportages van Google Adwords soms onvoldoende inzicht bieden in de werkelijke performance van een Google Adwords campagne. Met behulp van handige draaitabellen in Microsoft Excel werd meer inzicht verkregen in onder andere de invloed van de advertentiepositie op de conversieratio van een keyword en van quality score op overall campagneresultaten en -kosten.

Onderstaand de presentatie van Martijn:

We willen graag alle deelnemers aan de GAUC en in het bijzonder de bezoekers van de sessies van Traffic Builders heel hartelijk bedanken voor hun komst en de vele positieve reacties die we kregen op de presentaties en verkregen inzichten. Graag tot de volgende editie van GAUC!

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
5 Thoughts on GAUC 2012 – Adwords edition – Presentaties van Traffic Builders
  AntoonBloem
  23 Nov 2012
  10:14am

  RT @trafficbuilders: GAUC 2012 – Adwords edition – Presentaties van Traffic Builders http://t.co/4LbngigR

  trafficbuilders
  23 Nov 2012
  2:55pm

  @ulcokeegstra Wat vond je van de presentatie “Google Adwords in de marketingmix” Ulco? Drop gerust een RT 😉 http://t.co/4LbngigR Thnx!

  trafficbuilders
  23 Nov 2012
  2:48pm

  De presentatie van Martijn Stoelhorst tijdens #GAUC was per abuis verkeerd geupload. Deze is nu alsnog beschikbaar: http://t.co/fCnoCSPh

  ulcokeegstra
  23 Nov 2012
  3:05pm

  @trafficbuilders Heb gelijk even jullie andere GAUC presentatie gedownload 😉

  ulcokeegstra
  23 Nov 2012
  3:00pm

  @trafficbuilders Haha, kan je de downloads ook zien? 😉 Nog geen tijd gehad om even rustig de presentatie te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/