Wolter Tjeenk Willink 17 augustus 2005 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten
Na de aankondiging van Quality Based Bidding bij Google Adwords is deze nieuwe feature vandaag dan eigenlijk gelanceerd. De wijzigingen stellen adverteerders in staat om meer controle uit te oefenen over de campagnes op keywords die zij belangrijk achten.

Adverteerders die gebruik maken van Google Adwords wordt aangeraden om in te loggen op het account om te zien of de keywords nog actief zijn. Door de nieuwe feature worden keywords namelijk niet meer “rated” zoals voorheen maar simpelweg op actief of non-actief gezet op basis van de maximale CPC en kwaliteit van de campagne.

De belangrijkste wijziging is wel dat het minimumbod niet langer 0,05 is voor alle keywords. Het minimum CPC-bod is nu afhankelijk van de kwaliteit van de advertenties. Hierbij is de kwaliteit afhankelijk van onder meer de CTR van de tekstadvertentie, de relevantie van de advertentie ten opzichte van het keyword, historische performance en enkele andere indicatiefactoren waarover Google momenteel nog niets kwijt wil.

Nieuwe ronde, nieuwe prijzen dus, waarbij elke adverteerder campagnes opnieuw zal moeten gaan beoordelen. Goed lopende campagnes met een hoge CTR en een voldoende hoge CPC zullen momenteel gewoon doorlopen.

Meer informatie over wat er gewijzigd is is te vinden in de speciale Google FAQ. Een leuke discussie is ontstaan omtrent de gevolgen van de invoering van Quality Based Bidding op Marketingfacts waarvan Wolter Tjeenk Willink van Traffic Builders vast blogger is.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google Adwords Quality Based Bidding gelanceerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.