Google doet vaker handmatige controles van zoekresultaten

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google laat zoekresultaten al beoordelen door een groepje gebruikers, zo bleek eerder. Het handmatig controleren van zoekresultaten doet Google echter op grotere schaal. Hoe dit gebeurt bleek onlangs, toen Google eindelijk wat meer informatie vrijgaf over de totstandkoming van de zoekresultaten.

Dat de zoekresultaten door Google handmatig worden gecontroleerd, is niets nieuws. Dat er een technisch team bij Google continu de zoekresultaten in de gaten houdt, was nog niet bekend. Deze controle gebruikt Google vooral om websites die gebruikmaken van misleidende technieken te weren uit de zoekresultaten. Deze controle van zoekresultaten voert Google op twee manieren uit.

Ten eerste heeft Google mensen in dienst die de zoekresultaten handmatig beoordelen. Ze bekijken de zoekresultaten en beoordelen websites die bepaalde posities behalen.

Google voert ook real time experimenten uit. Voor kleine groepen zoektermen worden bepaalde wijzigingen aangebracht. Vervolgens analyseert Google aan de hand van het zoekgedrag van internetters of deze wijzigingen in de zoekresultaten positief of negatief zijn.

Wereldwijd heeft Google ongeveer 10.000 mensen in dienst die zoekresultaten handmatig beoordelen. Dagelijks worden duizenden websites door deze mensen bekeken en beoordeeld op hun relevantie ten aanzien van de zoekterm en de plaats die ze in de zoekresultaten hebben.

Google doet er goed aan om zoekresultaten handmatig te beoordelen. Zo wordt de kwaliteit van de zoekresultaten tenminste hoog gehouden. Aan de andere kant is het de vraag wat voor baat een website (afgezien van websites die malware willen verspreiden) heeft bij het voorkomen tussen zoekresultaten die voortkomen uit een voor de website irrelevante zoekopdracht. Uiteindelijk draait het niet alleen om de hoogste positie in de zoekresultaten van Google, maar wil je toch ook maximale conversie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.