Google toont vertoningsaandeel keywords

Geschatte leestijd: 1 minuten

Google heeft een nieuwe metriek lanceert waarmee inzichtelijk wordt wat het vertoningsaandeel van exacte zoekwoorden in een campagne is. Een handige toevoeging omdat hiermee een metriek beschikbaar wordt die marketeers al kennen uit de offline wereld. Bovendien geeft het je per keyword inzicht in de mate waarin het potentieel bereik wordt benut.

Google zegt hierover: "vertoningsaandeel bij exact zoekwoord is een nieuwe meeteenheid dat het vertoningsaandeel van de campagnes weergeeft als alle zoekwoorden waren ingesteld op exact. Omdat het zoekwoordtype (exact, broad of phrase match) het vertoningsaandeel kan beïnvloeden, kan Vertoningsaandeel bij exact zoekwoord helpen vaststellen wat je 'Share of Search' is voor alleen de betreffende keywords. Campagnes hoeven niet meer te worden aangepast (dit was een omweg om er op een andere manier alsnog achter te komen)".

Wanneer een keyword een klein vertoningsaandeel heeft kan dit komen door de match type, die bijv. op exact staat. Een broad match keyword genereert nu eenmaal meer vertoningen dan een exact match keyword over het algemeen. Met Vertoningsaandeel bij exact zoekwoord ziet de adverteerder hoe keywords zouden presteren als ze waren ingesteld op exact zoekwoord, zodat je kunt zien of het match type (zoekwoordtype) de oorzaak is van een klein vertoningsaandeel. Als dat niet zo blijkt te zijn, kan de adverteerder zich snel richten op andere factoren bij het verbeteren van het vertoningsaandeel. Dit is beschikbaar als een kolomoptie onder Detailniveau wanneer bij het uitdraaien van een prestatierapport voor een account of campagne. De rappportage is alleen beschikbaar voor zoekcampagnes.

Bron: Google


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.