Wolter Tjeenk Willink 14 november 2007 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: < 1 minuten

Google heeft een nieuwe metriek lanceert waarmee inzichtelijk wordt wat het vertoningsaandeel van exacte zoekwoorden in een campagne is. Een handige toevoeging omdat hiermee een metriek beschikbaar wordt die marketeers al kennen uit de offline wereld. Bovendien geeft het je per keyword inzicht in de mate waarin het potentieel bereik wordt benut.

Google zegt hierover: "vertoningsaandeel bij exact zoekwoord is een nieuwe meeteenheid dat het vertoningsaandeel van de campagnes weergeeft als alle zoekwoorden waren ingesteld op exact. Omdat het zoekwoordtype (exact, broad of phrase match) het vertoningsaandeel kan beïnvloeden, kan Vertoningsaandeel bij exact zoekwoord helpen vaststellen wat je 'Share of Search' is voor alleen de betreffende keywords. Campagnes hoeven niet meer te worden aangepast (dit was een omweg om er op een andere manier alsnog achter te komen)".

Wanneer een keyword een klein vertoningsaandeel heeft kan dit komen door de match type, die bijv. op exact staat. Een broad match keyword genereert nu eenmaal meer vertoningen dan een exact match keyword over het algemeen. Met Vertoningsaandeel bij exact zoekwoord ziet de adverteerder hoe keywords zouden presteren als ze waren ingesteld op exact zoekwoord, zodat je kunt zien of het match type (zoekwoordtype) de oorzaak is van een klein vertoningsaandeel. Als dat niet zo blijkt te zijn, kan de adverteerder zich snel richten op andere factoren bij het verbeteren van het vertoningsaandeel. Dit is beschikbaar als een kolomoptie onder Detailniveau wanneer bij het uitdraaien van een prestatierapport voor een account of campagne. De rappportage is alleen beschikbaar voor zoekcampagnes.

Bron: Google

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google toont vertoningsaandeel keywords

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/