Google toont vertoningsaandeel keywords

Google heeft een nieuwe metriek lanceert waarmee inzichtelijk wordt wat het vertoningsaandeel van exacte zoekwoorden in een campagne is. Een handige toevoeging omdat hiermee een metriek beschikbaar wordt die marketeers al kennen uit de offline wereld. Bovendien geeft het je per keyword inzicht in de mate waarin het potentieel bereik wordt benut.

Google zegt hierover: "vertoningsaandeel bij exact zoekwoord is een nieuwe meeteenheid dat het vertoningsaandeel van de campagnes weergeeft als alle zoekwoorden waren ingesteld op exact. Omdat het zoekwoordtype (exact, broad of phrase match) het vertoningsaandeel kan beïnvloeden, kan Vertoningsaandeel bij exact zoekwoord helpen vaststellen wat je 'Share of Search' is voor alleen de betreffende keywords. Campagnes hoeven niet meer te worden aangepast (dit was een omweg om er op een andere manier alsnog achter te komen)".

Wanneer een keyword een klein vertoningsaandeel heeft kan dit komen door de match type, die bijv. op exact staat. Een broad match keyword genereert nu eenmaal meer vertoningen dan een exact match keyword over het algemeen. Met Vertoningsaandeel bij exact zoekwoord ziet de adverteerder hoe keywords zouden presteren als ze waren ingesteld op exact zoekwoord, zodat je kunt zien of het match type (zoekwoordtype) de oorzaak is van een klein vertoningsaandeel. Als dat niet zo blijkt te zijn, kan de adverteerder zich snel richten op andere factoren bij het verbeteren van het vertoningsaandeel. Dit is beschikbaar als een kolomoptie onder Detailniveau wanneer bij het uitdraaien van een prestatierapport voor een account of campagne. De rappportage is alleen beschikbaar voor zoekcampagnes.

Bron: Google