Google treft schikking in rechtzaak omtrent klikfraude

Geschatte leestijd: 1 minuten
Een Amerikaanse rechtbank heeft een schikkingsvoorstel van zoekmachine Google in een zaak omtrent klikfraude goedgekeurd. Google betaalt een groep adverteerders 90 miljoen dollar schadevergoeding in de vorm van advertentietegoeden. Eerder deze week maakte Google reeds bekend dat het adverteerders uit het Google Adwords programma tegemoet wil komen door frauduleuze kliks inzichtelijk te maken vanuit de Adwords campagnebeheeromgeving.

De adverteerders claimen dat de zoekmachine kosten in rekening heeft gebracht voor ‘kliks’ die niet tot unieke bezoekers op hun internetpagina’s hebben geleid. Er waren in deze zaak meer dan zeventig bezwaren ingediend tegen Google. Daar zaten ook klachten tussen van kleine ondernemingen die stelden dat ze geen geld hebben om de zogenoemde klikfraude te onderzoeken.

Alleen de advocaten die de gezamenlijke rechtszaak hebben aangespannen krijgen contant geld uitgekeerd in de schikking, te weten 30 miljoen dollar. De rechter betitelde de overeengekomen schikking als “eerlijk, redelijk en adequaat”.

Bron: Nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.