Google treft schikking in rechtzaak omtrent klikfraude

Geschatte leestijd: < 1 minuten
Een Amerikaanse rechtbank heeft een schikkingsvoorstel van zoekmachine Google in een zaak omtrent klikfraude goedgekeurd. Google betaalt een groep adverteerders 90 miljoen dollar schadevergoeding in de vorm van advertentietegoeden. Eerder deze week maakte Google reeds bekend dat het adverteerders uit het Google Adwords programma tegemoet wil komen door frauduleuze kliks inzichtelijk te maken vanuit de Adwords campagnebeheeromgeving.

De adverteerders claimen dat de zoekmachine kosten in rekening heeft gebracht voor ‘kliks’ die niet tot unieke bezoekers op hun internetpagina’s hebben geleid. Er waren in deze zaak meer dan zeventig bezwaren ingediend tegen Google. Daar zaten ook klachten tussen van kleine ondernemingen die stelden dat ze geen geld hebben om de zogenoemde klikfraude te onderzoeken.

Alleen de advocaten die de gezamenlijke rechtszaak hebben aangespannen krijgen contant geld uitgekeerd in de schikking, te weten 30 miljoen dollar. De rechter betitelde de overeengekomen schikking als “eerlijk, redelijk en adequaat”.

Bron: Nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.