Niels Bijvoet 09 november 2010 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

De Promoted Tweets van Twitter gaan vertoond worden in de zoekresultaten van Google Realtime Search, naast de nu al getoonde ‘gewone tweets’. Twitter maakte dit deze week bekend. Hiermee toont Google dus advertenties van een extern advertentienetwerk.


Begin november liet Twitter al weten te experimenteren met Promoted Tweets via onder meer Hootsuite. Deze tweets zijn te zien in de ‘tijdlijn’ van Twitter-gebruikers. In eerste instantie krijgen dus alleen gebruikers van de Twitter-applicatie Hootsuite de Promoted Tweets in hun tijdlijn te zien.

Nu ook gesponsorde tweets in Google Realtime Search

De uitbreiding op deze aankondiging omvat dus nu de vertoning van gesponsorde tweets in Google Realtime Search (onmiddellijke sociale updates over populaire onderwerpen van over de hele wereld). Voor de duidelijkheid: de tweets van adverteerders verschijnen niet in de gewone zoekresultaten van Google, dat soms ook real time Twitter-zoekresultaten toont. De advertentie-inkomsten worden 50/50 gedeeld door Google en Twitter.

Diverse advertentiemogelijkheden Twitter

Twitter heeft een aantal advertentiemogelijkheden: Promoted Accounts, Promoted Tweets en Promoted Trends. Met Promoted Tweets kunnen merken tegen betaling hun tweet bovenaan de zoekresultaten kunnen tonen. Promoted Trends geeft adverteerders de mogelijkheid hun merk te tonen wanneer er op een bepaald topic wordt gezocht. Met Promoted Accounts verschijnen merken en andere geïnteresseerden tegen betaling in het lijstje waar Twitter advies geeft wie de gebruiker zou moeten volgen, de zogenoemde who to follow-lijst.

Bron: emerce.nl/ hootsuite.com

document.write(nummer);
+31(0)36 53 742 41

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google vertoont Promoted Tweets van Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.