Google vertoont Promoted Tweets van Twitter

Geschatte leestijd: < 1 minuten

De Promoted Tweets van Twitter gaan vertoond worden in de zoekresultaten van Google Realtime Search, naast de nu al getoonde ‘gewone tweets’. Twitter maakte dit deze week bekend. Hiermee toont Google dus advertenties van een extern advertentienetwerk.


Begin november liet Twitter al weten te experimenteren met Promoted Tweets via onder meer Hootsuite. Deze tweets zijn te zien in de ‘tijdlijn’ van Twitter-gebruikers. In eerste instantie krijgen dus alleen gebruikers van de Twitter-applicatie Hootsuite de Promoted Tweets in hun tijdlijn te zien.

Nu ook gesponsorde tweets in Google Realtime Search

De uitbreiding op deze aankondiging omvat dus nu de vertoning van gesponsorde tweets in Google Realtime Search (onmiddellijke sociale updates over populaire onderwerpen van over de hele wereld). Voor de duidelijkheid: de tweets van adverteerders verschijnen niet in de gewone zoekresultaten van Google, dat soms ook real time Twitter-zoekresultaten toont. De advertentie-inkomsten worden 50/50 gedeeld door Google en Twitter.

Diverse advertentiemogelijkheden Twitter

Twitter heeft een aantal advertentiemogelijkheden: Promoted Accounts, Promoted Tweets en Promoted Trends. Met Promoted Tweets kunnen merken tegen betaling hun tweet bovenaan de zoekresultaten kunnen tonen. Promoted Trends geeft adverteerders de mogelijkheid hun merk te tonen wanneer er op een bepaald topic wordt gezocht. Met Promoted Accounts verschijnen merken en andere geïnteresseerden tegen betaling in het lijstje waar Twitter advies geeft wie de gebruiker zou moeten volgen, de zogenoemde who to follow-lijst.

Bron: emerce.nl/ hootsuite.com

document.write(nummer);
+31(0)36 53 742 41


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.