Wolter Tjeenk Willink 12 juli 2011 / Creative Development
Leestijd: < 1 minuten

De (relatief nieuwe) Google +1-knop is bezig met een indrukwekkende opmars. De knop wordt vaker gebruikt op websites dan Twitter-plug-ins waarmee over een pagina kan worden getweet of waarmee een gebruiker direct kan worden gevolgd. Dit meldt ZDnet n.a.v. een onderzoek van BrightEdge, dat 10.000 populaire websites onderzocht.Plug-ins voor sites van grote concurrent Facebook blijven het populairst.

‘4,5% gebruikt inmiddels Google +1-knop’

Op 4,5 procent van de onderzochte sites wordt inmiddels de +1-knop van Google gebruikt, waarmee gebruikers zoekresultaten en websites kunnen aanbevelen bij vrienden. Hiermee is Googles nieuwe sociale-netwerkdienst populairder dan de plug-in waarmee een webpagina op Twitter gedeeld kan worden; deze blijft steken op 2,1 procent. Een knop die gebruikers in staat stelt om direct vanaf de bezochte pagina een Twitter-gebruiker te volgen, haalt qua gebruik 1,3 procent.

Facebook-plug-in nog het meest gebruikt

Googles +1-knop is niet de populairste sociale plug-in voor websites; op 10,8 procent van de websites staat de Facebook like-knop. Voor de grotere versie daarvan, de zogeheten Like box, geldt 6,1 procent.

Snel groeiende populariteit Google +1-button

Wel is opvallend dat de Google +1-knop nu al zo populair is; de internetreus introduceerde de aanbevelingsknop pas enkele maanden geleden, terwijl plug-ins van andere sociale-netwerksites al veel langer bestaan. Sinds kort is de +1-knop ook buiten de Verenigde Staten te gebruiken.

BrightEdge keek ook welk percentage van de websites een verwijzing, in welke vorm dan ook, naar een social media-netwerksite heeft. Met 47,4 procent heeft bijna de helft van de onderzochte websites een verwijzing naar Facebook, terwijl Twitter op 41,8 procent blijft steken. YouTube en LinkedIn zijn op respectievelijk 16,75 en 3,7 procent van de websites aanwezig.

Bron: Tweakers.net

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on ‘Google’s +1-knop vaker gebruikt op sites dan Twitter-knop’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/