'Google's +1-knop vaker gebruikt op sites dan Twitter-knop'

Geschatte leestijd: < 1 minuten

De (relatief nieuwe) Google +1-knop is bezig met een indrukwekkende opmars. De knop wordt vaker gebruikt op websites dan Twitter-plug-ins waarmee over een pagina kan worden getweet of waarmee een gebruiker direct kan worden gevolgd. Dit meldt ZDnet n.a.v. een onderzoek van BrightEdge, dat 10.000 populaire websites onderzocht.Plug-ins voor sites van grote concurrent Facebook blijven het populairst.

‘4,5% gebruikt inmiddels Google +1-knop’

Op 4,5 procent van de onderzochte sites wordt inmiddels de +1-knop van Google gebruikt, waarmee gebruikers zoekresultaten en websites kunnen aanbevelen bij vrienden. Hiermee is Googles nieuwe sociale-netwerkdienst populairder dan de plug-in waarmee een webpagina op Twitter gedeeld kan worden; deze blijft steken op 2,1 procent. Een knop die gebruikers in staat stelt om direct vanaf de bezochte pagina een Twitter-gebruiker te volgen, haalt qua gebruik 1,3 procent.

Facebook-plug-in nog het meest gebruikt

Googles +1-knop is niet de populairste sociale plug-in voor websites; op 10,8 procent van de websites staat de Facebook like-knop. Voor de grotere versie daarvan, de zogeheten Like box, geldt 6,1 procent.

Snel groeiende populariteit Google +1-button

Wel is opvallend dat de Google +1-knop nu al zo populair is; de internetreus introduceerde de aanbevelingsknop pas enkele maanden geleden, terwijl plug-ins van andere sociale-netwerksites al veel langer bestaan. Sinds kort is de +1-knop ook buiten de Verenigde Staten te gebruiken.

BrightEdge keek ook welk percentage van de websites een verwijzing, in welke vorm dan ook, naar een social media-netwerksite heeft. Met 47,4 procent heeft bijna de helft van de onderzochte websites een verwijzing naar Facebook, terwijl Twitter op 41,8 procent blijft steken. YouTube en LinkedIn zijn op respectievelijk 16,75 en 3,7 procent van de websites aanwezig.

Bron: Tweakers.net


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.