Local Search populair!

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Local Search op het Internet komt steeds vaker voor. Local search is niets meer dan gewoon lokaal zoeken naar informatie en bedrijven. Op dit gebied moet er door de zoekmachines nog wel de nodige stappen worden ondernomen. Men krijgt namelijk niet altijd de gewenste resultaten.

Kansenzoekmachine-optimalisatie
In de zoekmachinemarketingbranche is men erg geïnteresseerd in deze markt voor lokale adverteerders. Ook gespecialiseerde internetbedrijven zien positieve mogelijkheden in local search. Met name in de Midden- en Kleinbedrijven bestaan kansen om er geld mee te verdienen. Door de toenemende populariteit van local search zien lokale bedrijven steeds meer nut in zoekmachine-optimalisatie.

Onderzoekresultaten
Uit onderzoek van Kelsey Group is gebleken dat de wereldwijde advertentiemarkt voor local search 2,5 miljard dollar zal bedragen in 2008. Op dit moment is in Nederland van alle zoekopdrachten 15% tot 20% gericht op het lokaal zoeken. In het jaar 2010 wordt voor de omvang van de Nederlandse markt op 100 miljoen euro geschat.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.