Meer bezoekers uit search engine adverteren in 2007

Geschatte leestijd: 2 minuten

Search engine adverteren via PPC programma's als Google Adwords en Yahoo Search marketing is dit jaar goed voor meer bezoekers naar e-commerce websites dan vorig jaar. Dit voorspelt MarketingSherpa op grond van een onderzoek onder marketeers van E-commerce websites uit de VS, gehouden in januari dit jaar.

Uit het onderzoek blijkt dat e-commerce websites qua verkeer zwaar leunen op ofwel search engine optimization ofwel search engine adverteren. Hierbij komt tot 14% van het aantal bezoekers uit organische zoekresultaten en maar liefst 24% uit 'paid search': de gesponsorde koppelingen.

Meer bezoekers via search engine adverteren in 2007 vs 2006Search engine adverteren v.s optimalisatie
De stijging van het aandeel search engine adverteren is gezien de ontwikkelingen in online mediabestedingen niet verrassend. Wel vreemd blijft het feit dat opdrachtgevers in algemene zin veel meer uitgeven aan adverteren dan aan het genereren van meer bezoekers door vindbaarheid in de organische zoekresultaten. Immers: het bezoekerspotentieel uit organische zoekresultaten is in de meeste gevallen groter dan dat uit de gesponsorde tekstadvertenties via PPC campagnes.

Content e-commerce sites
Een mogelijke oorzaak kan liggen in de aard van de content van de meeste e-commerce sites. Dikwijls is deze sec productgerelateerd. Men heeft productcategorieën, producten met een omschrijving en enkele pagina's met verkoopondersteunende informatie. Algemene, keyword-rijke informatie ontbreekt. Hierdoor beperken e-commerce sites zich tot met name Long Tail keywords: productnamen, typenummers, etc. De meer generieke keywords die met name in het begin van het koopproces worden gebruikt en een hoger zoekvolume kennen worden onvoldoende benut. Via search engine adverteren wordt dit gemist bezoekerspotentieel mogelijk alsnog benut.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.