Wolter Tjeenk Willink 20 juni 2007 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: 2 minuten

Search engine adverteren via PPC programma's als Google Adwords en Yahoo Search marketing is dit jaar goed voor meer bezoekers naar e-commerce websites dan vorig jaar. Dit voorspelt MarketingSherpa op grond van een onderzoek onder marketeers van E-commerce websites uit de VS, gehouden in januari dit jaar.

Uit het onderzoek blijkt dat e-commerce websites qua verkeer zwaar leunen op ofwel search engine optimization ofwel search engine adverteren. Hierbij komt tot 14% van het aantal bezoekers uit organische zoekresultaten en maar liefst 24% uit 'paid search': de gesponsorde koppelingen.

Meer bezoekers via search engine adverteren in 2007 vs 2006Search engine adverteren v.s optimalisatie
De stijging van het aandeel search engine adverteren is gezien de ontwikkelingen in online mediabestedingen niet verrassend. Wel vreemd blijft het feit dat opdrachtgevers in algemene zin veel meer uitgeven aan adverteren dan aan het genereren van meer bezoekers door vindbaarheid in de organische zoekresultaten. Immers: het bezoekerspotentieel uit organische zoekresultaten is in de meeste gevallen groter dan dat uit de gesponsorde tekstadvertenties via PPC campagnes.

Content e-commerce sites
Een mogelijke oorzaak kan liggen in de aard van de content van de meeste e-commerce sites. Dikwijls is deze sec productgerelateerd. Men heeft productcategorieën, producten met een omschrijving en enkele pagina's met verkoopondersteunende informatie. Algemene, keyword-rijke informatie ontbreekt. Hierdoor beperken e-commerce sites zich tot met name Long Tail keywords: productnamen, typenummers, etc. De meer generieke keywords die met name in het begin van het koopproces worden gebruikt en een hoger zoekvolume kennen worden onvoldoende benut. Via search engine adverteren wordt dit gemist bezoekerspotentieel mogelijk alsnog benut.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Meer bezoekers uit search engine adverteren in 2007

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/