Meer bezoekers uit search engine adverteren in 2007

Geschatte leestijd: 2 minuten

Search engine adverteren via PPC programma's als Google Adwords en Yahoo Search marketing is dit jaar goed voor meer bezoekers naar e-commerce websites dan vorig jaar. Dit voorspelt MarketingSherpa op grond van een onderzoek onder marketeers van E-commerce websites uit de VS, gehouden in januari dit jaar.

Uit het onderzoek blijkt dat e-commerce websites qua verkeer zwaar leunen op ofwel search engine optimization ofwel search engine adverteren. Hierbij komt tot 14% van het aantal bezoekers uit organische zoekresultaten en maar liefst 24% uit 'paid search': de gesponsorde koppelingen.

Meer bezoekers via search engine adverteren in 2007 vs 2006Search engine adverteren v.s optimalisatie
De stijging van het aandeel search engine adverteren is gezien de ontwikkelingen in online mediabestedingen niet verrassend. Wel vreemd blijft het feit dat opdrachtgevers in algemene zin veel meer uitgeven aan adverteren dan aan het genereren van meer bezoekers door vindbaarheid in de organische zoekresultaten. Immers: het bezoekerspotentieel uit organische zoekresultaten is in de meeste gevallen groter dan dat uit de gesponsorde tekstadvertenties via PPC campagnes.

Content e-commerce sites
Een mogelijke oorzaak kan liggen in de aard van de content van de meeste e-commerce sites. Dikwijls is deze sec productgerelateerd. Men heeft productcategorieën, producten met een omschrijving en enkele pagina's met verkoopondersteunende informatie. Algemene, keyword-rijke informatie ontbreekt. Hierdoor beperken e-commerce sites zich tot met name Long Tail keywords: productnamen, typenummers, etc. De meer generieke keywords die met name in het begin van het koopproces worden gebruikt en een hoger zoekvolume kennen worden onvoldoende benut. Via search engine adverteren wordt dit gemist bezoekerspotentieel mogelijk alsnog benut.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.