Merkcommunicatie en goed nieuws: corona – week 15

Het is weer vrijdag en hoog tijd voor wat vrolijk nieuws. Het Paasweekend staat voor de deur, de weersvoorspellingen zijn goed. Toch willen we het nog even duidelijk maken aan alle vitamine-D-liefhebbende mensen: #blijfthuis. Geniet van de zon in de tuin, op het balkon of met de neus uit het raam hangen. Wees creatief, maar ga niet massaal naar het strand of in het park liggen! Ook deze week hebben we weer bijzondere initiatieven verzameld. We kunnen er niet meer omheen: online is belangrijker dan ooit.

1. Sire #Daslief

Waar Sire eerder een landelijke campagne draaide tegen onaardig gedrag met #Doeslief, speelt Sire hier goed in op de situatie met #Daslief. Dat is namelijk wat we nu zien gebeuren: mensen die omkijken naar en zorgen voor elkaar. Sire voert ook deze campagne landelijk uit en roept iedereen op om #Daslief te gebruiken om mooie initiatieven of gebaren te delen.

2. Berenjacht

Het is gelukkig een stuk vriendelijker dan het klinkt. Kinderen die op jacht gaan naar knuffelberen! Het is een simpel initiatief waar ouders met kinderen aan mee kunnen doen. Landelijk werd er gevraagd aan mensen uit de buurt of ze een knuffelbeer voor het raam konden plaatsen. Door middel van de Berenjacht Kaart kan je een route uitstippelen en met de kinderen alle beren proberen te vinden! Ook kun je de jacht nog leuker maken met opdrachten, bingokaarten, kleurplaten en een diploma. Deze zijn ook op de website te vinden.

3. Beestenboel

Altijd al willen weten hoe het eruit zag om met een tijger als huisdier te flaneren? Goed nieuws! Google heeft een AR (Augmented Reality) filter gemaakt waardoor je dieren in 3D door je videocamera in huis kunt plaatsen. Probeer de naam van een dier in te typen in Google en scroll tot je “weergeven in 3D” ziet staan. Niet alle dieren zijn beschikbaar, maar zo heb je wel ineens een paard in de gang staan. Het bijbehorende liedje in je story plaatsen en je hebt weer een leuke post.

4. Liefde per post

Een van de doelgroepen die zwaar getroffen wordt, zijn de ouderen. Ze kampen met eenzaamheid, maar door dit virus mag familie vaak ook niet over de vloer komen. Greetz heeft speciale ansichtkaarten ontwikkeld die je kunt sturen naar grootouders om te laten weten dat je aan ze denkt. Elke dag worden er 5.000 gratis ansichtkaarten beschikbaar gesteld, alleen de postzegel betaal je zelf.

Corona actie Greetz

5. Bedankt! Poster

Merel Corduwener, een Amsterdamse Illustrator heeft een Bedankt! Poster voor de zorgverleners gemaakt. Deze kun je achter je raam plakken, aan zorgverleners geven of op de boom plakken. In meerdere formaten te downloaden en opvallend genoeg voor de zorgverleners in de buurt die ‘s avonds naar huis lopen en voorbij jouw huis komen!

Bedankt! Poster

6. Laatste wens: Madurodam

De wereld ligt stil in meerdere optieken. Zo is Martijn ongeneeslijk ziek en wilde hij graag met zijn familie naar Madurodam. Het pretpark is dicht, maar voor Martijn en zijn familie heeft het park haar deuren geopend. Ook voor Non-Profit organisaties is het lastig om alle wensen in vervulling te laten gaan in deze bizarre tijden.

7. Hiep, hiep, hoera!

Kinderen vieren hun verjaardag dit jaar tijdens Corona net iets anders dan voorgaande jaren, maar daar heeft Go-Kids iets op verzonnen. Je kunt opgeven wanneer jouw kind (of een bekende) jarig is en dan sturen ze een leuke verrassing door.

Verjaardag kind Corona

8. Dit is de tijd van doen

ASR Nederland heeft een mooi tv-spotje gemaakt waarin ze de zorgverleners een hart onder de riem steken. Online (marketing) hoeft niet altijd direct op je merk te slaan of verkopen te realiseren. ASR laat dat zien met dit staaltje sterke merkcommunicatie.

9. Vogue

Waar Vogue altijd bekend staat om de glamoureuze covers, gooit Vogue Italia het over een andere boeg: de cover is volledig wit. De kleur staat symbool voor een betere, mooiere toekomst. Het is ook de kleur die de zorgmedewerkers dragen en een wit canvas voor toekomstige creatieve invullingen. De fashion industrie staat op dit moment stil door Corona, shoots worden gecancelled, creatieven zitten zonder werk en de toekomst van deze industrie is nu ook “blanco”. Een goed statement van de Italiaanse Vogue.
Vogue wit

10. Ronde van Vlaanderen virtueel

Wielerfans konden hun hart enigszins ophalen afgelopen weekend. De Ronde van Vlaanderen is met recht een wielerklassieker te noemen, maar deze ronde is geannuleerd net als vele andere sportevenementen en –wedstrijden. De oplossing: een virtuele ronde rijden. Via het programme BKool (alternatief voor de Zwift-fans) startten 13 profrenners zondag tegelijkertijd op hun fietstrainer. De Vlaamse sportzender Sporza greep de kans om ook deze virtuele wedstrijd van commentaar te voorzien. Wie weet wordt de Tour de France over een maanden ook zo gereden.

Je kunt de hele ronde van vorige week zondag hier terug kijken.

Ik hoop dat we, ondanks de ellende die Corona met zich meebrengt, een glimlach ergens tijdens dit blog op jullie gezichten hebben getoverd. Wij zullen met het bedrijf vandaag weer virtueel proosten op het weekend. Mocht je gebruikmaken van de kaartjes naar ouderen; stuur dan ook een kaartje naar Tante Cor in verpleeghuis Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. Zij is namelijk met een leeftijd van 107 jaar de oudste coronapatiënt die genas! Mocht je in de loop van de week positieve verhalen horen rond de Corona, schroom niet om het te melden! We willen graag al het goeds tijdens Corona delen met jullie.