Merkcommunicatie en goed nieuws – week 18

We leven in een tijd waarin alles anders is. Toch focussen gelukkig genoeg mensen op het positieve en niet het negatieve. Daar dragen wij ook een steentje aan bij met ons wekelijkse blog. Deze week was het natuurlijk Woningsdag i.p.v. Koningsdag. Het was bijzonder om te zien hoe Nederland op een creatieve manier toch de verbondenheid van Koningsdag creëerde. Een Koningsdag die we nooit zullen vergeten! Hoe haakten merken daar op in, en welke andere initiatieven waren er?

De berichten van afgelopen weken op een rijtje voor meer goede vibes:

Merkcommunicatie & corona week 17
Merkcommunicatie & corona week 16
Merkcommunicatie & corona week 15
Merkcommunicatie & corona week 14
Merkcommunicatie & corona week 13
Merkcommunicatie & corona week 12

1. ING & Rijksmuseum

Wauw, dit was een goed begin van de dag. In een leeg Rijksmuseum zongen Typhoon, Snelle en Davina Michelle enkele hits met als klapper ’17 miljoen mensen’. Mogelijk gemaakt door ING, al jaren verbonden aan het Rijksmuseum. Het hele concert duurt 20 minuten en is zeker de moeite waard.

2. Pathé Thuis

Bioscopen hebben het lasting en bereiden zich voor op een 1,5-meter samenleving. Dat betekent bioscopen die maar voor een derde gevuld kunnen zijn met veel open stoelen. Maar Pathé gaat de laatste weken als een speer met veel creativiteit op social media en acties om de consument tegemoet te komen. Zo delen ze al een paar weken elke dag een code waarmee je via Pathé Thuis gratis een topfilm kunt kijken. Deze Koningsdag hadden ze een toepasselijke film om mee in te haken.

3. IKEA-print in een nieuw, oranje jasje

Wie ken de bekende foto van een stille Amsterdamse gracht van IKEA? Aangezien het nu weer stil is in Amsterdam, een unicum, is de foto opnieuw geschoten, maar dan met een oranje fiets. Er waren uiteindelijk duizenden aanmeldingen die deze vernieuwde print wilden hebben. Maar 50 mensen mochten zichzelf een gelukkige winnaar noemen.

4. Eerste Nederlandse mondkapjes geleverd

De vraag naar mondkapjes die effectief werken tegen het Coronavirus is enorm groot en het aanbod helaas te klein om de hele wereld te voorzien. Enkele weken geleden werd bekend dat twee Nederlandse bedrijven, Afpro en Auping, aan de slag gingen met de productie van mondkapjes die voldoen aan de eisen in de zorg. Deze week werden de eerste mondkapjes opgeleverd.

5. Balkoningsdag

De #balkoningsdag was trending afgelopen maandag. Veel mensen vierden Koningsdag vanaf hun balkon waarbij op sommige plekken hele dj-sets en thuisconcerten voor de buurt werden georganiseerd. Ook de Staatsloterij haakte daar goed op in met hun campagne.

6. PostNL

Postbezorgers hebben het al weken net zo druk als in de kerstperiode. PostNL lanceerde daarom een nieuwe campagne voor deze bezorgers.

7. Jeep – The great indoors

Om social distancing visueel kracht bij te dragen, heeft Jeep haar logo aangepast naar indoors equipment. Goed om te zien dat de creatieve geesten van deze tijd los kunnen gaan met nieuwe campagnes en dat grote en kleine merken hun steentje bijdragen om de mensen te herinneren en motiveren binnen te blijven. We laten voor de volledigheid ook even het “normale” logo zien.

Jeep Logo

The great indoors van Jeep:

The great indoors van Jeep, versie 2:

8. Heineken Socialise Responsible

Een ander voorbeeld van een groot merk welke bijdraagt aan het motiveren van thuisblijven is Heineken. Heineken heft een mooie #SocialiseResponsible video gemaakt. We zijn verder weg van elkaar dan ooit, maar ook dichter bij elkaar dan ooit. En zo is het!

9. Netflix Party

Dit bestaat al een tijdje, we geven het toe. Maar Netflix heeft nu Netflix Party in het leven geroepen, waarbij je met meerdere mensen kunt kijken. Iedereen kijkt dan tegelijk naar dezelfde serie of film en je heb een chatfunctie om commentaar te geven op de plot of acteurs… Of ben ik de enige die commentaar heeft bij een film?

10. WTC Almere kleurt oranje

Zoals sommigen weten, mogen wij onder normale omstandigheden werken vanaf de bovenste etages van het WTC-gebouw. Almere heeft op koningsnacht #AllyBlijftBinnen in nieuwe impuls gegeven. DJ’s en rappers gaven een concert vanaf het dak van het WTC-gebouw waar wij normaal werken. De lichtshow was zelfs te zien in Amsterdam! Zo kon iedereen toch nog koningsnacht vieren, maar dan met een thuisconcert.

WTC Almere kleurt oranje

Suggesties voor volgende week? Laat het ons weten!