Merkcommunicatie & Goed Nieuws: Week 17

Zoals we hebben begrepen van Rutte, moeten we zoveel mogelijk thuis blijven werken. Kinderen gaan binnenkort weer naar school, een groot deel van mijn lezend publiek zal daar blij mee zijn. Deze week hebben we weer 10 mooie voorbeelden van marketing tijdens corona. Overigens even een beetje zelfpromotie: Traffic Builders heeft ook twee mooie initiatieven: kickstart en gratis webinars. Check it out!

De berichten van vorige weken op een rijtje voor meer goede vibes:

Merkcommunicatie & corona week 16
Merkcommunicatie & corona week 15
Merkcommunicatie & corona week 14
Merkcommunicatie & corona week 13
Merkcommunicatie & corona week 12

1. Autoprintjes

Volkswagen heeft voor de kids die nog even thuis zitten autoprintjes die je kunt downloaden. Deze kun je dan uitknippen en kleuren. Op die manier maken de kinderen een eigen autobaan met mooie kleuren waar ze met eigen autootjes op kunnen racen!

2. Vrijheidsmaaltijdsoep

Het kabinet heeft natuurlijk besloten dat de evenementen tijdelijk niet doorgaan. Daardoor gaan feestdagen zoals Koningsdag en Bevrijdingsdag ook niet door. Vrijheidsmaaltijdsoep bestaat al een aantal jaar maar wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Amsterdammers kunnen een vrijheidsmaaltijdsoep bestellen. De soep is door Michelin-chef Joris Bijdendijk en Samuel Levie samengesteld en de blikken worden vormgegeven door kunstenaar Piet Parra.

3. CCV – Ondernemers uitgelicht

Een van onze opdrachtgevers CCV is een familiebedrijf die al 60 jaar betaaloplossingen biedt aan haar klanten. Ondernemers hebben het heel lastig tijdens Corona, maar ondernemers in hart en nieren vinden altijd een oplossing of een ludieke actie, juist in deze tijden gaat de ondernemersgeest aan het werk. CCV heeft dat in de gaten gehad en ging op zoek naar de oplossingen en acties die haar klanten hebben bedacht in deze tijden. We zijn trots om voor deze opdrachtgever te mogen werken!

4. Achmea buurtkring

Achmea heeft de app Buurtkring gelanceerd. Hierbij kan iemand uit de buurt een whatsappje sturen dat ze hulp nodig hebben. Dit kan gewoon een praatje zijn, boodschappen of iets anders. Een mooi initiatief om wat meer op elkaar te letten en er voor elkaar te zijn.

5. Fletcher met afstand de beste!

Een tijdelijke slogan van Fletcher Hotels. Zo simpel maar heel erg sterk: “Fletcher: met afstand de beste!”. In de categorie “had ik het maar bedacht” vinden we dit briljante marketing!

6. Dr. Oetker

Videobel-party met je vrienden of een date via het balkon: we hebben de creatieve manieren van de mensen gezien om toch samen te zijn. Dr. Oetker haakt daar ook op in. “Je hoeft niet dicht bij elkaar te zijn, om samen te zijn”. Dus: gooi je Tinder weer aan, pak een glas wijn en een pizza, dating 2020 in coronatijd hoeft niet in een ristorante te zijn.

7. Met elkaar – voor elkaar

De buurtsuper voor velen, Dirk van den Broek, speelt ook mooi in op deze tijden. “In een tijd dat boodschappen weer levensmiddelen worden genoemd.” Daar hebben ze gelijk in en ik ben heel blij dat de vakkenvullers en de supermarketen gewoon nog door werkten terwijl ik allang thuis werkte.

8. Can’t Skip Hope

We zijn er voor elkaar door even niet bij elkaar te zijn. We merken ook dat het leven doorgaat, ook al hebben velen van ons het gevoel dat we stil staan. De zon gaat schijnen, de bloemen komen op, vogeltjes fluiten vrolijk door en de dieren bedrijven buiten de liefde. Het biedt velen van ons andere perspectieven en dat heeft Visit Portugal mooi in deze video weergegeven.

9. Samen uit, samen thuis

Deliveroo heeft een korte slogan om duidelijk te maken dat je de horeca nog goed kunt ondersteunen door uiteten te gaan, maar dan thuis. Steun lokale restaurants door af te halen en blijf bestellen.

10. WeCann

McCann heeft haar naam tijdelijk veranderd naar WeCann. Samen komen we deze tijd door. Een ludieke actie van het welbekende reclamebureau.

Tips voor volgende week? Laat het weten!

En met dat laatste sluit ik af want samen komen we er wel. Wees lief voor elkaar, blijf zo veel mogelijk thuis en lees dit terugkerende item elke vrijdag. Zo krijg jij weer een lach op je gezicht en kun je lachend zeggen: “Ristaurante, geniaal”, waarop jouw partner of kind je aankijkt en denkt: “Koekkoek, die is niet goed”. In de avond zitten jullie lekker pizza te eten op de bank, zo werkt influencer marketing. Geniet van die pizza vanavond, het is weekend!