Merkcommunicatie en goed nieuws – week 19

Zoals aangekondigd gaan we richting de 1.5-meter samenleving en kunnen we binnenkort weer op het terras zitten. Kanttekening is dat corona nog wel onder ons is, en de eerste onderzoeken wijzen erop dat jongeren corona-moe zijn wat betreft inhakers. In dit blog blijven we positiviteit delen. Wat zagen we deze week in de media dat ons opviel? Met niet alleen merkcommunicatie in tijden van corona, maar ook aandacht voor Bevrijdingsdag en Moederdag (a.s. zondag). Mocht je nog geen cadeautje voor moeders hebben gekocht, laat dit dan een dringende, doch vriendelijke reminder zijn om dit nog te doen!

De berichten van afgelopen weken op een rijtje voor meer goede vibes:

Merkcommunicatie & corona week 18
Merkcommunicatie & corona week 17
Merkcommunicatie & corona week 16
Merkcommunicatie & corona week 15
Merkcommunicatie & corona week 14
Merkcommunicatie & corona week 13
Merkcommunicatie & corona week 12

1. Subway-afstand

Hoe ver van elkaar vandaan? Nou, gewoon… 5 Subway broodjes afstand. Dat is de boodschap van Subway nu en die vonden wij toch wel goed gevonden. Als iemand te dichtbij komt, kun je voor het verrassingselement ook zeggen: “Ho, kunt u even 5 Subway broodjes afstand houden? Dank u!”

2. Facebook

Een hele sterke boodschap van Facebook, waarin de boodschap is dat we nooit helemaal verloren zijn wanneer je nog in contact staat met elkaar. Waar Facebook de laatste tijd juist een daling zag in jongere gebruikers, is dit tijdens corona gestegen. Of dit alleen aan de thuisblijf-periode is gekoppeld of ook na corona stand houdt, is nog niet duidelijk.

3. Chanel Moederdag

Als je kinderen niet oud genoeg zijn om met eigen zakgeld een Chanel parfum te geven op Moederdag, is een tekening hetgeen wat je waarschijnlijk ontvangt en waar je hart van zal smelten. Met alle perfecte plaatjes springt een originele tekening er wel uit in het straatbeeld.

4. Pubquiz Rijksmuseum

Het Rijksmuseum heeft een kant-en-klaar pakket voor een pubquiz over de Nederlandse kunstgeschiedenis. Zo kun je met je vrienden of collega’s aan de algemene kennis werken. Mocht je de ambities hebben om een quizmaster te worden, pak deze kans dan met beide handen aan!

5. Dove

Dove heeft als ode aan de zorgmedewerkers een video gemaakt met confronterende afbeeldingen van zorgmedewerkers en de afdrukken van de mondkapjes op de gezichten. Dove doneert haar producten aan de zorg als dank voor al het harde werk wat ze dagelijks doorstaan voor de gezondheid van de rest.

6. Nissan

Hoe je marketing inzet zonder een product te tonen: Nissan brengt een ode aan de stille straten en wegen in deze tijden. Ook al mogen we straks weer naar buiten en gaan veel zaken weer open, wees wel voorzichtig. Kun je thuis blijven? Doe dat dan vooral wel!

7. Bloemetje voor 5 mei

Via de site van het Nationaal Comité 4 en 5 mei konden mensen via een Tikkie een bos bloemen bij een oorlogsmonument in Nederland leggen. Er werden virtueel 15.212 bossen tulpen bij een van de 3.900 oorlogsmonumenten in Nederland gelegd.

8. Channel 4

De buren aan de andere kant van de plas staan bekend om hun humor en ook hier hebben ze weer een grappige commercial van kunnen maken. Channel 4 roept iedereen op om eindelijk wat nuttigs te doen met hun billen.

9. Hornbach

En campagne die feilloos aansluit bij de bestaande slogan ‘er is altijd iets te doen’. De thuisblijf-campagne is uitgebreid met bijv. een kant-en-klaar stappenplan om een buitenkeuken of bar te bouwen, een hangmat de maken of een ontbijttafeltje voor een ontbijt op bed tijdens Moederdag. Maar ondanks dat Hornbach stuurt op thuis blijven, hebben mensen toch de materialen nodig om deze dingen te bouwen/klussen. De file bij de Hornbach in Amsterdam vorige week was denk ik niet wat het bouwbedrijf voor ogen had met deze campagne.

10. Apple

Zoals altijd weet Apple de spijker op zijn kop te slaan. Apple laat zien hoe iedereen creativiteit heeft gevonden in tijden van corona. Zo zie je hoe creatievelingen hun normale bezigheden, muziek en creaties delen via hun toestellen en het internet. Waar creativiteit ook centraal staat voor Apple en haar doelgroep, is dit een pakkende inhaker op deze periode.

Ik hoop dat jullie elke week hebben “genoten” van het blog waarin we de positieve geluiden tijdens deze crisis wilden laten horen. Mocht je iets hebben gemist, kun je mijn andere blogs teruglezen. Mocht je inspiratie nodig hebben om zelf een creatieve campagne neer te zetten, neem dan contact op met een van ons. We nodigen jullie graag uit voor een kopje koffie op 1,5 meter afstand 😉