Met Google Website Optimizer informatiepagina’s A/B-testen

Niet alle website-eigenaren ontwikkelen landingspagina’s met leadgeneratie of verkoop in het achterhoofd. Soms wil je gewoon dat een pagina aandachtig gelezen wordt om informatie over te brengen op de doelgroep. Zo vergt een belangrijk artikel of een video soms wat meer tijd om goed te begrijpen.


Met de Google Website Optimizer kun je de website optimaliseren op basis van een minimumtijd die gebruikers op de pagina blijven. Dit geeft je meer inzicht in de mate waarin een pagina de aandacht vasthoudt van een bezoeker.

JavaScript-functie “setTimeout” in Google Website Optimizer instellen
In de Google Website Optimizer kun je voor het A/B-testen van informatiepaginas de “setTimeout” JavaScript-functie gebruiken. Het JavaScript wordt geactiveerd wanneer er een bepaalde hoeveelheid tijd is doorgebracht op de pagina zonder te herladen of de pagina tussentijds te verlaten. Wanneer dit gebeurt, wordt er een conversie aan de pagina toegekend in de Google Website Optimizer.

Je kunt bij dit type experiment zelf bepalen hoe lang een bezoeker op de pagina moet blijven om een conversie te worden in de A/B-test in Google Website Optimizer.

Technische implementatie van de A/B-test
De technische implementatie van dit type A/B-test verschilt weinig van de implementatie van een normale A/B-test in de Google Website Optimizer. De helpsectie van de Google Website Optimizer site legt uit hoe je de test zelf kunt proberen.

Google Website Optimizer: ook voor commerciële websites interessant
Zelfs voor websites met een commercieel karakter met een focus op leadgeneratie of sales kan voordeel halen uit deze vorm van A/B-testen met behulp van Google Website Optimizer. Wil je de mate van engagement van de websitebezoekers met het merk vergroten of heb je een video geplaatst en wil je zien of gebruikers voldoende tijd op de pagina zijn om de video af te kijken? Dan biedt deze vorm van A/B-testen mogelijk uitkomst.

Vragen over A/B-testen met Google Website Optimizer?
Als Website Optimizer Authorized Consultant (WOAC) is Traffic Builders officieel partner van Google bij het gebruik van de Google Website Optimizer. Heb je moeite om deze A/B-test zelf uit te voeren? Laat ons je ondersteunen door een reactie achter te laten!