Microsoft koopt Powerset

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Microsoft laat Yahoo! voorlopig even links liggen, maar onderneemt nog steeds voldoende pogingen om te groeien op het gebied van Search. Nieuwste wapenfeit in deze ontwikkelingen is de aankoop van Powerset door Microsoft.

Powerset is vorig jaar pas live gegaan en kondigde in mei 2008 een "search and discovery for Wikipedia" aan. De zoekmachine van Powerset onderscheidt zich door ook de mogelijkheid aan te bieden om te zoeken op 'gewone' zinnen. Van gevonden artikelen wordt een samenvatting getoond in het zoekresultaat.

Microsoft laat via haar eigen Live Search Blog weten Powerset vooral te hebben aangekocht vanwege de werknemers. Ook verwacht Microsoft dat Powerset de gigant een niveau hoger kan helpen op het gebied van Search.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.