Presentaties Search Congres Amsterdam 2013

Geschatte leestijd: 2 minuten

Search Congres Amsterdam 2013Afgelopen woensdag vond de eerste editie van het Search Congres plaats in Amsterdam. Ruim 220 bezoekers en sprekers wisten van deze eerste editie een succes te maken. In deze blogpost de presentaties van Traffic Builders.

 

 

SEO: organiseren, implementeren en borgen in je organisatie

Zoekmachine-optimalisatie (SEO) is continue aan verandering onderhevig. Vooral technologie- en usability gedreven innovaties aan de zijde van Google en andere zoekmachines zijn hier de drijfveer achter. Met name op het gebied van Content (content strategie & content marketing) als op het gebied van Authority building (voorheen ook wel linkbuilding genoemd) noodzaken deze innovaties tot een andere strategie en aanpak van SEO. Een aanpak waarin SEO meer dan ooit als proces wordt beschouwd, in plaats van een project. Om maximaal resultaat uit SEO te halen, betrekken organisaties idealiter verschillende afdelingen en disciplines bij de zoekmachine-optimalisatie werkzaamheden.

In deze presentatie meer over de achtergrond en het organiseren, implementeren en borgen van SEO als proces in uw organisatie.

 

Feed-based adverteren

Steeds meer advertentiemogelijkheden zijn gebaseerd op productfeeds in XML. E-commerce partijen in bijv. Travel en Online Retail zijn op deze manier in staat om een groot en relatief complex productassortiment (bijv. door wisseling in voorraadstatus, productattributen, etc.) relatief snel te adverteren in Google Adwords, Google Shopping, of bij vergelijkingssites. Maar hoe zet je zo’n feed idealiter op? Waar moet je op letten bij het inrichten van een feed? En welke tooling kun je gebruiken?

In de onderstaande presentatie meer over de basisprincipes achter feed-based adverteren.

 

Over het Search Congres

Het Search Congres is een initiatief van het samenwerkingsverband van enkele toonaangevende zoekmachinemarketingbureaus en Google Analytics Certified Partners in Nederland, kortweg GACP’s.  Traffic Builders is als één van de ‘founding partners’ betrokken bij de organisatie en het inhoudelijk programma van zowel de Google Analytics User Conference als het Search Congres.

Andere presentaties van het Search Congres zijn te vinden in de Search Congres Linkedin Group.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer interessante blogs over
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.