Kelly Grötzinger 06 oktober 2016 / Content Marketing
Leestijd: 3 minuten

Hoe zou jouw leven als online marketeer er uitzien als je niet je armen kon optillen om te reageren op een email over je laatste AdWords campagne? Als opstaan om naar de vergaderzaal te lopen te veel moeite kost, en praten met je collega’s over de nieuwste SEO tools simpelweg niet mogelijk is omdat je spieren het laten afweten? En dat een vrijdagmiddagborrel met jouw team niet eens een optie is, omdat je geen collega’s hebt?

Dat is de dagelijkse realiteit van mensen met een spierziekte. Zaken die wij in ons dagelijks leven als online marketeers heel normaal vinden, zijn voor hen niet weggelegd. Daarom vragen we jullie aandacht: laat die rapportage of die advertentietekst even voor wat het is en neem de tijd om het verhaal van Joey te lezen. Want ook vanachter onze computer kunnen we binnen de online gemeenschap een verschil maken. En dat verschil begint bij bewustwording. 

prinses-beatrix-spierfonds

Niet alle dromen komen uit

Toen het Prinses Beatrix Spierfonds haar nieuwe bewustwordingscampagne ging opzetten, was het doel vanaf het begin meteen duidelijk: met een onroerende, mooie campagne écht de gevoelige snaar raken bij de gemiddelde Nederlander. De vorige actie met Jan Kooijman in de hoofdrol scoorde namelijk ontzettend goed. prinses-beatrix-spierfonds-jan

Ditmaal is er geen naakte danser in de hoofdrol. Het Prinses Beatrix Spierfonds is een andere kant opgegaan. De realistische kant. Toch blijven beide campagnes hetzelfde doel nastreven: bewustwording. Maar nog belangrijker: naast het lange-termijn doel om de ernst van een spierziekte meer onder de aandacht te brengen, was het van belang om patiënten met spierziekten een gezicht te geven. Dit gezicht werd Joey. En de boodschap kwam meer dan binnen.

Joey : ambassadeur voor Prinses Beatrix Spierfonds

Joey is gekozen om als ambassadeur van het fonds postuum duidelijk te maken dat een spierziekte meer is dan een beetje spierpijn. Inderdaad, postuum, want Joey is in januari van dit jaar op 7-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van zijn spierziekte. Met deze boodschap wilde het Prinses Beatrix Spierfonds niet voor de shock & awe tactiek gaan, maar mensen bewust maken van de dagelijkse realiteit van mensen die een spierziekte hebben.

Met deze campagne wil Prinses Beatrix Spierfonds ons laten zien dat handelingen die wij heel gewoon vinden, niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn.

prinses-beatrix-spierfonds-joey

De kern van deze campagne

Hoe onderscheidt deze campagne zich van anderen campagnes? Het laat mensen de andere kant van de medaille zien. Hoe ziet het leven eruit voor kinderen met een spierziekte én hun ouders? De diagnose bepaalt namelijk hun hele levensloop en zorgt er voor dat dagelijkse dingen in hun verdere leven helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn.

Door daar juist speelse filmbeelden aan te koppelen waarin kinderen alles doen wat Joey nooit heeft gekund, geeft het een intrigerend contrast tussen het leven van een kind met een spierziekte en een kind zonder. Daardoor is de boodschap simpel maar doeltreffend: een spierziekte kan je hele leven op z’n kop zetten. Maar het Prinses Beatrix Spierfonds is ontzettend hard bezig om door middel van wetenschappelijk onderzoek een medicijn te vinden voor iedereen met een spierziekte. In de tussentijd doen ze continue onderzoek om de kwaliteit van leven voor de patiënten nu te verbeteren.

Wij willen jullie graag oproepen om met deze boodschap iets te doen: like of share deze post, of nog beter: DONEER!

Namens Traffic Builders, aan iedereen in de Nederlandse online marketingwereld.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
One Thought on Oproep: lees het verhaal van Joey 
  Gustavo Woltmann
  7 Oct 2016
  4:23pm

  Het moet verschrikkelijk zijn om te leven met een spierziekte (of een andere ziekte die je leven op de één of andere manier beperkt). Toch zijn deze mensen vaak een echte inspiratie, ze zetten door en genieten op hun manier van het leven, iets waar velen onder ons nog iets van zouden kunnen leren! Bravo voor het fonds om dit thema meer onder de aandacht te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/