Traffic Builders lanceert unieke zoekmachine ranking tool

Joure/Almere.

IT dienstverlener Vivens Nederland uit Joure en zoekmachine optimalisatie specialist Traffic Builders uit Almere lanceren vandaag RankInspector. Dit is een nieuwe online service die periodiek analyses en rapportages uitvoert van de zoekmachine ranking van websites in de meest populaire zoekmachines. RankInspector.nl is het resultaat van een langdurige strategische samenwerking tussen beide partijen.

Zoekmachines vormen het belangrijkste startpunt voor zowel particuliere als zakelijke internetgebruikers, zo blijkt uit recent onderzoek. De helft van alle online aankopen start met een zoekopdracht. ‘Topposities in de zoekmachine rankings zijn dan ook van groot belang, maar het ontbreekt de marketeer momenteel aan professionele tools om deze nauwgezet te bewaken’ aldus Wolter Tjeenk Willink, oprichter van Traffic Builders. ‘RankInspector.nl vult dit gat op met periodieke analyses van de posities van websites in de reguliere zoekresultaten. Naast de eigen domeinnamen worden tevens de rankings van concurrenten gemonitord en zijn vergelijkingen met historische gegevens beschikbaar’.

Vele features van RankInspector.nl zijn uniek in Nederland, sommige zelfs wereldwijd. ‘Een veel voorkomend probleem is dat de posities zoals door concurrerende tools gerapporteerd niet overeen komen met de posities zoals bij een handmatige zoekopdracht naar voren komen. Dit heeft dikwijls te maken met de taalinstellingen of de geografische orientatie van de zoekmachine. RankInspector biedt de mogelijkheid aan gebruikers om dit zelf aan te geven. Zo kan een gebruiker Engelstalige keywords monitoren in Google.nl, waarbij niet internationaal maar in pagina ´s in het Nederlands wordt gezocht’, volgens Alex van Ginneken, oprichter van Vivens Nederland, welke zorg droeg voor de technische realisatie van RankInspector.

De tool is online in demovorm te bekijken. De betaalde varianten zijn in drie abonnementsvormen te verkrijgen, te weten Light, Pro en Advanced. Naast de periodieke analyses en rapportages van uw zoekmachine ranking hebben gebruikers onbeperkt toegang tot de uitgebreide kennisdatabank van RankInspector, vol tips over het realiseren van topposities in de zoekmachines.

Meer informatie over de zoekmachine ranking tool vindt u op RankInspector.nl of in de sectie "Zoekmachine ranking" van deze website.