Traffic Builders verzorgt minor online marketing bij Windesheim Flevoland

Het is druk in het Almeerse centrum. Studenten van Hogeschool Windesheim Flevoland en Aeres nemen de stad over tijdens de introductieweek; klaar voor het eerste jaar van hun studie. Na weken stilte komt ook het schoolgebouw langzaam tot leven. De leraren druppelen binnen en maken zich op voor de komst van de groeiende groep studenten. Ook wij zullen straks weer naar school gaan. Maar niet in de schoolbanken. Want: wij geven les!

Traffic Builders heeft de afgelopen jaren gastlessen verzorgd bij verschillende opleidingen binnen het cluster Business, Management en Recht van Windesheim Flevoland. We hebben de ambitie om samen met Hogeschool Windesheim Flevoland de kwaliteit van het onderwijs in de regio te verbeteren en  young professionals klaar te stomen voor het échte werk. Dit doen wij door invloed uit te oefenen op het curriculum en gastlessen te verzorgen tijdens de Minor Online Marketing.

minor online marketing
Rien Koomen (directeur Windesheim Flevoland) en onze Wolter Tjeenk Willink zetten zich in voor beter en praktijkgericht onderwijs in de regio.

Uniek en ambitieus

De Minor Online Marketing start in de eerste week van september. Ruim 52 studenten nemen deel aan het semester waarin zij ingaan op alle facetten van ons vakgebied. De combinatie van (gast)lessen, praktijkopdrachten, een Comaker en Google examens maken deze Minor uniek. De studenten zullen de Minor alleen kunnen afsluiten wanneer zij slagen voor het Google AdWords Fundamentals en het Google Analytics examen. (De normering is iets aangepast, cq. 60%) Hiermee is dit de enige Minor in Nederland die de certificering als onderdeel van het curriculum aanbiedt.

De Minor Online Marketing bestaat uit vier onderdelen:

 • Online marketing
 • Online marketing verdieping
 • Online vaardigheden
 • Comakership

Aan het eind van de Minor kunnen de studenten een online marketingplan ontwikkelen, de strategie analyseren en beoordelen en zijn zij in staat om de opgedane online en offline kennis toe te passen. De opleiding Commerciële Economie is bestempeld als Top Opleiding in 2014 én 2015. We werken graag mee aan de stempel voor 2016!Commerciele Economie

Combinatie theorie en praktijk

Studenten zullen gebruik maken van een simulatiegame waarin ze een webshop opzetten en spelenderwijs wegwijs worden in Google Analytics. Wij delen onze expertise tijdens de lessen:

 • REAN Online Strategie
 • Display Advertising
 • Social Media
 • SEA
 • SEO
 • Content Marketing
 • Conversie Optimalisatie

Daarnaast volgen zij ondersteunde vakken zoals Verandermanagement, Strategische en Corporate Communicatie, Externe Focus en Consumentenrecht & Ethiek. Enkele dagen per week werken zij in groepsvorm aan een praktijkopdracht. Een mooie combinatie van theorie en praktijk, waarbij ze de opgedane kennis toepassen bij een opdrachtgever tijdens de Comakership.

Ervaringsdeskundigen

Jesse en ik zijn dankzij deze Minor bij Traffic Builders terecht gekomen. In het laatste jaar van onze studie (Commerciële economie en Communicatie) hebben wij in een groep van 4 studenten een Comakership bij Traffic Builders People gedaan. Traffic Builders verzorgde in die tijd ook een paar gastlessen, maar de Minor stond toen nog in haar kinderschoenen. Als leden van de eerste lichting van Windesheim Flevoland kunnen we je wel vertellen dat de studenten dit jaar iets heel gaafs kunnen verwachten. Dus namens ons: heel veel succes! Succes met de minor online marketing