Zoekmachine Cuil laat websites crashen

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Cuil, de zoekmachine die Google angstzweet zou moeten bezorgen, zorgt voor grote problemen op websites. De crawler van deze zoekmachine zou zo actief zijn, dat hij sommige websites laat crashen.

Cuil zorgt voor grote problemen, zo meldt Techcrunch. De Twiceler indexing bot zorgt ervoor dat sommige websites tijdelijk down gaan. De zoekmachine indexeert een site zo grondig, dat de crawler een overdaad aan traffic op websites loslaat. Websites hebben door deze actie van Cuil de hoeveelheid toegestane traffic moeten beperken om hun website nog enigszins gebruiksvriendelijk te houden. Op sommige websites kwam de crawler van Cuil in een maand tijd wel 70.000 keer langs. Hierbij gebruikte de Twiceler bot van de zoekmachine 2GB aan bandbreedte.

Andere kritiek die website-eigenaren hebben op de crawler van de zoekmachine, is de manier van indexeren. Zo zou Cuil totaal geen wetenschappelijke aanpak hanteren en volgens sommigen zelfs amateuristisch en willekeurig te werk gaan. Daarbij komt nog, dat er bots zijn die zich voordoen als de Twiceler en ook zorgen voor problemen. Deze bots zijn echter niet afkomstig van Cuil.

Cuil zelf heeft nog niet uitgebreid op de kwestie gereageerd. De Operational Engineer van de zoekmachine heeft wel aangegeven dat de Twiceler bot een experimentele crawler is die nog in ontwikkeling is. Websites die de crawler van de zoekmachine niet meer willen ontvangen, kunnen dit aangeven. De crawler van Cuil komt dan niet meer langs.

Cuil had ten opzichte van Google en Yahoo! zeker voordelen, zo bleek uit een test op TBlog. Het lijkt er nu echter wel op dat Cuil snel moet handelen om de problemen te verhelpen. Anders kan het nog slecht aflopen met de zoekmachine.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.