Zoekmachine Cuil laat websites crashen

Geschatte leestijd: 1 minuten

Cuil, de zoekmachine die Google angstzweet zou moeten bezorgen, zorgt voor grote problemen op websites. De crawler van deze zoekmachine zou zo actief zijn, dat hij sommige websites laat crashen.

Cuil zorgt voor grote problemen, zo meldt Techcrunch. De Twiceler indexing bot zorgt ervoor dat sommige websites tijdelijk down gaan. De zoekmachine indexeert een site zo grondig, dat de crawler een overdaad aan traffic op websites loslaat. Websites hebben door deze actie van Cuil de hoeveelheid toegestane traffic moeten beperken om hun website nog enigszins gebruiksvriendelijk te houden. Op sommige websites kwam de crawler van Cuil in een maand tijd wel 70.000 keer langs. Hierbij gebruikte de Twiceler bot van de zoekmachine 2GB aan bandbreedte.

Andere kritiek die website-eigenaren hebben op de crawler van de zoekmachine, is de manier van indexeren. Zo zou Cuil totaal geen wetenschappelijke aanpak hanteren en volgens sommigen zelfs amateuristisch en willekeurig te werk gaan. Daarbij komt nog, dat er bots zijn die zich voordoen als de Twiceler en ook zorgen voor problemen. Deze bots zijn echter niet afkomstig van Cuil.

Cuil zelf heeft nog niet uitgebreid op de kwestie gereageerd. De Operational Engineer van de zoekmachine heeft wel aangegeven dat de Twiceler bot een experimentele crawler is die nog in ontwikkeling is. Websites die de crawler van de zoekmachine niet meer willen ontvangen, kunnen dit aangeven. De crawler van Cuil komt dan niet meer langs.

Cuil had ten opzichte van Google en Yahoo! zeker voordelen, zo bleek uit een test op TBlog. Het lijkt er nu echter wel op dat Cuil snel moet handelen om de problemen te verhelpen. Anders kan het nog slecht aflopen met de zoekmachine.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement