Marek 26 mei 2009 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten

De zoekmachine Yahoo! is verwikkeld in een rechtszaak, waarin geëist wordt dat foto’s met copyright worden verwijderd uit de index van de zoekmachine. Eerder al speelde een soortgelijke zaak met Yahoo! en een andere partij. De uitspraak was toen in het voordeel van de zoekmachine.


In beide zaken tegen de zoekmachine gaat het om naaktfoto’s. Vorige week is een uitgever van naaktbladen naar de rechter gestapt met de eis dat foto’s waar de uitgever het copyright van bezit verwijderd moeten worden uit de cache van de zoekmachine. Eerder deze maand nog eiste een vrouw hetzelfde. In die zaak ging het om een onwelwillende ex die naaktfoto’s van haar verspreid had.

“Zoekmachines niet verantwoordelijk voor getoonde foto’s”
Zoekmachines zijn niet verantwoordelijk voor de foto’s die ze tonen. Dat stelde de rechter in de zaak waarin Yahoo! door de vrouw werd aangeklaagd. Haar eis dat de zoekmachine de naaktfoto’s ontoegankelijk zou maken, werd dan ook niet ingewilligd. Uiteraard is haar ex-vriend wel verantwoordelijk, aangezien hij de foto’s zonder toestemming had verspreid. Hij kan dus, in tegenstelling tot Yahoo!, wel de mogelijke juridische problemen tegemoet zien.

Blijkbaar gaat de eeuwenoude uitspraak “don’t shoot de messenger” in dit geval dus ook op voor zoekmachines.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Zoekmachines niet aansprakelijk voor content?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.