Aandelen Google terug boven de 500 dollar

Mensen met aandelen Google die al een tijdje trouw de zoekmachine in hun portefeuille hebben, zullen met weemoed terugdenken aan november 2007. Toen stonden de aandelen van Google op 740 dollar per stuk. Toch lijkt de zoekmachine een inhaalslag te maken, want er zit al 6 maanden een stijgende lijn in de waarde van aandelen Google.


Aandelen Google bleken eind augustus al op 440 dollar per stuk te staan. Deze positieve trend zette door en heeft gezorgd voor een toename in de waarde van aandelen Google van 70% in een halfjaar. De voorspelde 1000 dollar per aandeel Google zal nog even op zich laten wachten, maar in ieder geval laat de populairste zoekmachine zien dat het ook anders kan in tijden waarin gesproken wordt van recessie en kredietcrisis.

Niet alleen de aandelen Google doen het goed. Ook de merkwaarde van Google steeg al naar recordhoogte en ook de maandelijkse inkomsten van Google uit zoekopdrachten liegt er bepaald niet om. Eerdere voorspellingen lijken uit te komen: Google overleeft de kredietcrisis.