Jelte Veldmeijer 05 juni 2014 / Customer Experience Optimization
Leestijd: 2 minuten

Het is geen nieuws dat een kortere laadtijd van je webpagina’s bijdraagt aan meer tevreden bezoekers en daardoor aan meer conversies. In een eerdere blogpost was al te lezen hoe de laadtijd van een website verbeterd kan worden. In deze post laten we je kennismaken met het Content Delivery Network (oftewel CDN) en de SEO- én SEA-meerwaarde ervan.

Content Delivery Network WorldmapEen CDN is niets meer dan een netwerk van servers waarop (statische) bestanden opgeslagen worden. Indien een bezoeker een pagina van de website opvraagt, worden de (statische) bestanden in het geval van een CDN niet van de webserver geladen, maar van een server uit het CDN.

Doordat de bestanden op meerdere servers worden geplaatst, wordt de dichtstbijzijnde server benaderd voor het laden van de content. Hierdoor kan de website sneller laden. Het aantal servers uit het Content Delivery Network (aangeduid met de term “POP’s”) bepaalt dus o.a. hoe snel de website laadt.

Hogere rankings en betere Quality Score

Naast meer tevreden bezoekers en meer conversies kunnen er ook betere (internationale) rankings worden behaald. Dit komt omdat de laadtijd onderdeel is van het algoritme van Google waardoor een snelle website hoger rankt dan een trage website. Dit is tevens een factor bij het bepalen van de Quality Score, waardoor je minder betaalt voor AdWords Campagnes.

Content Delivery Network infographic geeft inzicht

Helaas is het opzetten van een (goed) CDN een technische aangelegenheid en zijn er veel partijen die zich daarmee bezighouden. Om een gesprek met je toekomstige CDN leverancier goed in te gaan, bereiden we je middels deze infographic voor op de belangrijkste ins en outs. Onderaan de pagina staan nog enkele interessante links.

content-delivery-network-guide-infographic-720-11

Plaats deze infographic op je eigen website

Vragen over de keuze van een Content Delivery Network?

Heb je twijfels of vragen bij de keuze van een CDN? Of wil je weten hoeveel het zou kunnen schelen in de laadtijd van je webpagina’s of andere middelen die je zou kunnen inzetten om je ROI te verhogen? Neem dan contact op met een van de (technische)  specialisten van Traffic Builders.

Interessante links

Test de bekendste CDN’s vanaf je eigen locatie

Enkele case studies

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Hogere ROI met een Content Delivery Network

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/